Systeem Test Engineer

In deze rol draag jij in het gehele ontwikkelproces bij aan de kwaliteit van jouw product. Vanaf dag 1 van de ontwikkelfase ga jij als systeem test engineer aan de slag met het ontwikkelen van tests om aan het einde van het V-model tegemoet te kunnen komen aan de gestelde eisen. Zijn creativiteit, communicatie en organisatie belangrijke aspecten in jouw droombaan? Lees dan snel verder!

Functie-omschrijving

Na een gedegen inwerktraject vervul je als System/Test Engineer een centrale, uitvoerende rol met betrekking tot het ontwikkelingsproces van een machine. Je functioneert tussen diverse disciplines (electrical, software en mechanical of proces engineering). De unieke rol van een System Test Engineer is dat hij uiteindelijk het complete systeemontwerp overziet.

In deze rol ben jij verantwoordelijk voor het opstellen van een test management plan, test specificaties, uitvoeren van de testen en opstellen van het test reports. Hiervoor is het belangrijk dat jij met alle stakeholders communiceert en er voor zorgt dat jij jouw belang en het belang van jouw team in het oog houdt in overleg met diverse partijen.

Aan de uitvoerende kant van deze functie test jij nieuw ontwikkelde hard- en software features op de aspecten als functionaliteit, control performance, safety, betrouwbaarheid, reproduceerbaarheid, support, onderhoudsmogelijkheden, kosten, regelgeving en normering.

Na het testen analyseer jij het resultaat en bij problemen bepaal jij de root-cause en betrekt jouw collega's van de diverse disciplines om de problemen op te lossen.

Naast het houden van systeem overzicht en het uitvoeren van testen wordt er ook een bijdrage verwacht bijvoorbeeld bij het oplossen van problemen of het gestructureerd troubleshooten.

Functie-eisen

- Praktisch ingesteld, multidisciplinair en organisatorisch en communicatief sterk, flexibel, gedreven, standvastig en een team-player;

- Methodisch denken

- Bachelor of Master opleiding (Elektrotechniek of Werktuigbouwkunde of Technische Natuurkunde, of BioMedical Technology, of aanverwante studie)

- Test ervaring is een pré (of bereid zijn hier cursus in te volgen);

- Goede beheersing van Engelse taal 

Organisatie-omschrijving

Binnen de business unit System Test & Integration word je als Systeem Tester verantwoordelijk voor je eigen projecten in directe samenwerking met onze opdrachtgevers. Het betreffen multidisciplinaire projecten in verschillende technische domeinen. Hightech machinebouw, Automotive, Healthcare, of Communication Systems.

Een positie waarin je direct toegevoegde waarde kunt inbrengen in de ontwikkel fases van product, module of systeem ontwikkeling.

Ons aanbod

Jouw ontwikkeling staat bij ENTER centraal. Je ontwikkelt je in de breedte en diepte middels projecten bij verschillende bedrijven en kennisdeling met collega’s. Daarnaast bieden we je alle mogelijkheden voor het volgen van opleidingen en trainingen, onder andere via ons ENTER Professional Development Program.

Tenslotte kun je ook rekenen op uitstekende arbeidsvoorwaarden die we zo mogelijk aan je persoonlijke situatie aanpassen. 

Inlichtingen

Wil je meer informatie over de vacature System Test Engineer? Neem dan contact met ons op: +31 40 214 10 20

Solliciteren

Ben je geïnteresseerd in de vacature System Test Engineer? Gebruik de button om te solliciteren.
Door je profiel aan te maken en te solliciteren stem je in met ons privacy statement.