Process Development Engineer

Gaat jouw hart sneller kloppen van het ontwikkelen van nieuwe productieprocessen binnen een massaproductie omgeving? En wil jij werken aan innovatieve hightech projecten die ervoor zorgen dat onze opdrachtgevers een blijvende voorsprong opbouwen in de wereld van technologie? Terwijl je tegelijkertijd werkt voor een bedrijf waar jij centraal staat en waar we jouw persoonlijke ontwikkeling heel belangrijk vinden? Dan ben jij de kandidaat die we zoeken!

Wat ga jij doen als Process Development Engineer?

In de rol van Process Development Engineer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen en implementeren van nieuwe technologieën in de bestaande productieprocessen. Niet alleen het bedenken van nieuwe processen, ook het testen, implementeren en optimaliseren van deze processen behoren tot je takenpakket. Hierbij ben jij van begin tot eind verantwoordelijk voor deze processen. Binnen een bepaalde competentie word jij de kennisdrager voor verschillende stakeholders, denk hierbij aan klanten, leveranciers en kennisnetwerken. Het betreft een zeer innovatieve, zelfstandige baan met veel vrijheden. Tot je takenpakket behoort ook: 

 • Scouting van nieuwe procesinnovaties;
 • Voorontwikkeling van nieuwe productieprocessen;
 • Opstellen testplan en testen van de productieprocessen in een productieomgeving; 
 • Samenwerking met externe bedrijven en universiteiten; 
 • Bezoeken van beurzen en congressen; 
 • Plannen en leiden van ontwikkeltrajecten; 
 • Incidenteel internationaal reizen. 

Herken jij jezelf in:

 • Afgeronde Bachelor en/of Master opleiding in een technische richting (Werktuigbouwkunde, Chemie, Mechatronica, Natuurkunde, Biomedische Technologie etc.);
 • 2 tot 5 jaar werkervaring binnen een productieomgeving;
 • Je bent analytisch en communicatief sterk;
 • Je bent pragmatisch ingesteld en in staat jouw eigen procesinnovaties te toetsen in de praktijk;
 • Je vindt het leuk om zowel op procesmatig als op technisch vlak uitgedaagd te worden.
 • Ervaring in een massaproductie omgeving of affiniteit met één van de volgende processen is een pré: laseren, warmtebehandelingen, vision systemen/meettechnieken, wassen, walsen, trommelen, stansen.

ENTER is altijd op zoek naar toppers binnen het vakgebied. Naast je technische kennis zijn je soft skills zeker zo belangrijk. Omschrijf jij jezelf als ondernemend, resultaatgericht, energiek, nieuwsgierig en besluitvaardig? Dan ben jij mogelijk de nieuwe collega die wij zoeken!

Wie zijn wij?

Technologie betekent vooruitgang. Het continue vinden van manieren om het anders te doen, producten, services en processen beter te maken. Dat is waar het hart van elke technologieorganisatie én van elke tech-professional sneller van gaat kloppen. In de projecten waar zij aan werken, maar ook voor zichzelf. Dat betekent voor iedereen wat anders. Voor de een is het begeleid worden naar het project van z’n dromen, voor de ander het doorontwikkelen van z’n vaardigheden. Dát mogelijk maken, dat is mensenwerk. En daar gaat ons hart dan weer sneller van kloppen. 

ENTER is gespecialiseerd in meerdere competenties: Chemical, Electronics, Mechanical, Mechatronics, Physics, Production Development en Software Technology.

De professionals van ENTER werken op projectbasis bij een van onze partners en opdrachtgevers. Wij selecteren en combineren project en medewerker met alle aandacht voor ervaring, ambities, persoonlijkheid en natuurlijk de passie voor techniek. Communicatieve en schriftelijke vaardigheden wegen we daarin uiteraard mee om zo de ideale match te maken.

Onze accountmanagers en recruiters werken nauw samen, waardoor we de juiste collega’s op het goede moment beschikbaar hebben voor onze klanten. Bovendien bieden we onze medewerkers zo een breed carrièreperspectief. 

#techwithaheartbeat

Als ENTER collega mag je natuurlijk ook een hoop van ons verwachten 

Jouw ontwikkeling staat bij ENTER centraal. Je ontwikkelt je in de breedte en diepte middels projecten bij verschillende bedrijven en kennisdeling met collega’s. Daarnaast bieden we je alle mogelijkheden voor het volgen van opleidingen en trainingen, onder andere via ons ENTER Professional Development Program. Verder bieden we je:

 • Een gedreven team en een inspirerende werkomgeving waar ons motto #techwithaheartbeat centraal staat!
 • Gedreven en enthousiaste collega’s;
 • Cutting edge hightech projecten;
 • Terugkerende socials zoals de jaarlijkse BBQ, het kerstdiner, een pubquiz en onze geheel verzorgde familiedag in de Efteling.

Tenslotte kun je rekenen op uitstekende arbeidsvoorwaarden die we zo goed mogelijk aan je persoonlijke situatie aanpassen.

Meer weten?

Wil je nog meer weten over wat je gaat doen als Process Development Engineer? Neem dan contact op met René van de Pas: rene.vandepas@enter-group.nl of +31 40 214 10 20.

Zo enthousiast dat je direct wilt solliciteren?  

Ga dan naar de button solliciteren en laat je profiel achter. We laten je zo snel mogelijk iets weten. 

Door je profiel aan te maken en te solliciteren stem je in met ons privacy statement.