Process Development Engineer

Wil jij je bezig houden met het ontwikkelen van nieuwe productieprocessen binnen een massaproductie omgeving? Lees dan snel verder!

Functie-omschrijving

In de rol van Process Development Engineer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen en implementeren van nieuwe technologieën in de bestaande productieprocessen. Niet alleen het bedenken van nieuwe processen, ook het testen, implementeren en optimaliseren van deze processen behoren tot je takenpakket. Hierbij ben jij van begin tot eind verantwoordelijk voor deze processen. Het betreft een zeer innovatieve, zelfstandige baan met veel vrijheden. Tot je takenpakket behoren: 

 • Scouting van nieuwe procesinnovaties;
 • Voorontwikkeling van nieuwe productieprocessen;
 • Opstellen testplan en testen van de productieprocessen in een productieomgeving; 
 • Samenwerking met externe bedrijven en universiteiten; 
 • Bezoeken van beurzen en congressen; 
 • Plannen en leiden van ontwikkeltrajecten; 
 • Incidenteel internationaal reizen. 

Functie-eisen

Voor de rol van Process Development Engineer zijn we op zoek naar een analytisch sterk persoon met 2 tot 5 jaar werkervaring binnen een productieomgeving. Je hebt een afgeronde Bachelor en/of Master opleiding in een technische richting (Werktuigbouwkunde, Chemie, Mechatronica, Natuurkunde, Biomedische Technologie etc.) en je vindt het leuk om zowel op procesmatig als op technisch vlak uitgedaagd te worden. Binnen een bepaalde competentie word jij de kennisdrager voor verschillende stakeholders, denk hierbij aan klanten, leveranciers en kennisnetwerken.

Aangezien je binnen de organisatie met diverse collega's van verschillende afdelingen te maken krijgt en ook extern met verschillende partijen moet schakelen, zoeken we een communicatief sterk persoon. Je bent pragmatisch ingesteld en in staat jouw eigen procesinnovaties te toetsen in de praktijk. Ervaring in een massaproductie omgeving of affiniteit met één van de volgende processen zijn een pré:

 • Laseren;
 • Warmtebehandelingen;
 • Vision systemen/ meettechnieken;
 • Wassen;
 • Walsen
 • Trommelen;
 • en stansen.

Organisatie-omschrijving

De industrialisatie en marktintroductie van High Tech Systemen kent vele uitdagingen door toenemende druk op tijd en kosten. In de productieopschaling van complexe systemen worden soms nog laat nieuwe interacties zichtbaar die snelle analyse en oplossing vragen. ‘World Class Manufacturing’, ‘Time to Market’, ‘First Time Right’, ‘Reliability, Availability and Serviceability’, zijn thema’s die bij veel bedrijven aandacht behoeven. In deze dynamische omgeving tussen R&D en Operations zijn de bruggenbouwers van de unit Production Development actief. Denkbare functies zijn Production Engineer, NPI Project Engineer, Process Development Engineer, Supplier Quality Engineer of Project/Program Manager.

ENTER is altijd op zoek naar toppers binnen het vakgebied. Naast je technische kennis zijn je soft skills zeker zo belangrijk. Omschrijf jij jezelf als ondernemend, resultaatgericht, energiek, nieuwsgierig en besluitvaardig? Dan ben jij mogelijk de nieuwe collega die wij zoeken!

Ons aanbod

Jouw ontwikkeling staat bij ENTER centraal. Je ontwikkelt je in de breedte en diepte middels projecten bij verschillende bedrijven en kennisdeling met collega’s. Daarnaast bieden we je alle mogelijkheden voor het volgen van opleidingen en trainingen, onder andere via ons ENTER Professional Development Program.

Tenslotte kun je ook rekenen op uitstekende arbeidsvoorwaarden die we zo mogelijk aan je persoonlijke situatie aanpassen.

Inlichtingen

Wil je meer informatie over de vacature Process Development Engineer? Neem dan contact op met René van de Pas: rene.vandepas@enter-group.nl / +31 40 214 10 20.

Solliciteren

Gelijk solliciteren? Gebruik hiervoor onze button.

Door je profiel aan te maken en te solliciteren stem je in met ons privacy statement.