Beproevingsingenieur (meten en analyseren) automotive industrie

Heb jij kennis van opzetten en uitvoeren van testen en metingen, ben je besluitvaardig en houd je van de automotive branche? Lees dan snel verder. 

Functie-omschrijving

Als Beproevingsingenieur ben je verantwoordelijk voor het  opzetten, voorbereiden, uitvoeren, analyseren en rapporteren van beproevingen (testen, metingen) uitgevoerd op testvoertuigen of op door jou ontworpen proefopstellingen. De uit te voeren beproevingen maken meestal deel uit van een totaal beproevingsprogramma dat voor een ontwikkelingsproject is opgesteld en zal binnen de projectvoorwaarden gerealiseerd moeten worden. Je bent dan verantwoordelijk voor de gehele organisatie van een aantal testen, inclusief het bepalen van de test- of meetprogramma’s. dus naast organiserend ben je ook communicatief sterk, je hebt immers contact met diverse interne leveranciers en interne klanten.

De test- en meetresultaten moeten worden beoordeeld en daar waar nodig leiden tot een advies aan de ontwikkelafdelingen rekening houdend met producteisen. Deze eisen kunnen in een ontwikkelingsproject zijn geformuleerd of moet je zelf afleiden uit de beschrijving van de praktijkinzet van een voertuig.

Daarnaast adviseer je de constructeurs vanuit je vakgebied bij de keuze van de testen en de te meten signalen. De testen zullen daardoor maximaal passen in het beproevings-programma en bijdragen aan het afbouwen van risico’s.

Met initiatief en slagvaardig handelen bij dreigende problemen steun je het totale ontwikkelingsproces. Wanneer je een tekortkoming van de ontwerpen vaststelt, ga je in overleg met de ontwerpverantwoordelijken op zoek naar passende oplossingen.


Functie-eisen

 • TU Werktuigbouwkunde, Voertuig- of Vliegtuigbouwkunde
 • Ervaring in je vakgebied is een pré 
 • Kennis van dynamica en meettechnieken 
 • Kennis van analyse programma’s, kennis van Matlab is een grote pré 
 • In staat om technische vraagstellingen om te zetten in testcondities of meetprogramma’s 
 • Goede analytische vaardigheden
 • Goede communicatieve vaardigheden 
 • Goede rapportagevaardigheden 
 • Zelfstandig en werken in teamverband 
 • Besluitvaardig, enthousiast en beschikt over een gedreven collegiale instelling 
 • Goede communicatieve vaardigheden 
 • Beheersing van het Nederlands en Engels in woord en geschrift

Organisatie-omschrijving

De afdeling Component Testing (onderdeel van Testing) is onderverdeeld in drie disciplines: Data Collection, NVH (Noise, Vibration, Harshness) en Strenght & Durability. De groep Data Collection meet en bepaalt belastingcondities van voertuigen, de groep NVH verricht metingen en analyses op het gebied van geluid, trillingen en comfort, en de groep Strength & Durability voert levensduurproeven uit op onderdelen tot aan complete voertuigen.

In de groep Data Collection is een vacature ontstaan. Mogelijk kun je echter ook ingezet worden in de groep NVH.

Ons aanbod

Jouw ontwikkeling staat bij ENTER centraal. Je ontwikkelt je in de breedte en diepte middels projecten bij verschillende bedrijven en kennisdeling met collega’s. Daarnaast bieden we je alle mogelijkheden voor het volgen van opleidingen en trainingen, onder andere via ons ENTER Professional Development Program.

Tenslotte kun je ook rekenen op uitstekende arbeidsvoorwaarden die we zo mogelijk aan je persoonlijke situatie aanpassen.

Inlichtingen

Wil je meer informatie over de vacature Beproevingsingenieur? Neem dan contact met ons op met Rob Dierckx: rob.dierckx@enter-group.nl /+31 40 214 10 20.

Solliciteren

Ben je geïnteresseerd in de vacature Beproevingsingenieur? Gebruik dan de button om te solliciteren.

Door je profiel aan te maken en te solliciteren stem je in met ons privacy statement.