Troubleshoot Engineer

Uitdagende hands-on rol voor een praktisch ingestelde techneut met een brede technische interesse en kennis.

Functie-omschrijving

In deze functie van Troubleshoot Engineer ben je actief in een hightech cleanroom omgeving en heb je de volgende taken: 

 • Diagnose stellen, trouble shooten en optimaliseren van complexe systemen;
 • Monitoren en uitvoeren van aanpassingen aan de systemen;
 • Up-to-date houden van de configuratie;
 • In samenwerking met collega's op een gestructureerde manier problemen analyseren;
 • Installeren van upgrades (hardware en software); 
 • Het maken van backups; 
 • Rapporteren van uitgevoerde werkzaamheden; 
 • In kaart brengen van de benodigde spare parts; 
 • Incidenteel support bieden bij klanten wereldwijd.

Functie-eisen

De ideale kandidaat voor de rol van Troubleshoot Engineer is in het bezit van een afgerond HBO diploma richting Werktuigbouwkunde, Elektrotechniek of Mechatronica. Je hebt relevante kennis en ervaring met het troubleshooten en weet op een gestructureerde manier problemen te analyseren. 

Je bent een pragmatische zelfstarter met een goed analytisch inzicht. Een gedreven, professionele technisch specialist die voortdurend kijkt naar verbetering en optimalisatie van de systemen. Je durft je onafhankelijk op te stellen maar bent ook een teamspeler. Voor deze rol komen zowel starters als engineers met 10 jaar werkervaring in aanmerking. Bij starters zijn we op zoek naar praktische kennis vanuit hobby's en stages. Een ervaren engineer moet bewezen troubleshoot ervaring hebben in de techniek, denk hierbij aan ervaring als bijvoorbeeld Field Service Engineer of Maintenance Engineer.   

Daarnaast beschik je over:

 • Brede technische kennis of interesse, denk hierbij aan controls, gas, elektra, water, RF, software, vacuüm, optiek, mechanica;
 • Bereidheid tot volgen van interne opleidingen;
 • Goede beheersing van de Engelse taal;
 • Flexibele instelling wat betreft werktijden; 
 • Bereidheid om incidenteel internationaal te reizen.

Organisatie-omschrijving

De industrialisatie en marktintroductie van High Tech Systemen kent vele uitdagingen door toenemende druk op tijd en kosten. In de productieopschaling van complexe systemen worden soms nog laat nieuwe interacties zichtbaar die snelle analyse en oplossing vragen. ‘World Class Manufacturing’, ‘Time to Market’, ‘First Time Right’, ‘Reliability, Availability and Serviceability’, zijn thema’s die bij veel bedrijven aandacht behoeven. In deze dynamische omgeving tussen R&D en Operations zijn de bruggenbouwers van de unit Production Development actief. Denkbare functies zijn Production Engineer, NPI Project Engineer, Process Development Engineer, Supplier Quality Engineer of Project/Program Manager.

ENTER is altijd op zoek naar toppers binnen het vakgebied. Naast je technische kennis zijn je soft skills zeker zo belangrijk. Omschrijf jij jezelf als ondernemend, resultaatgericht, energiek, nieuwsgierig en besluitvaardig? Dan ben jij mogelijk de nieuwe collega die wij zoeken!

Ons aanbod

Jouw ontwikkeling staat bij ENTER centraal. Je ontwikkelt je in de breedte en diepte middels projecten bij verschillende bedrijven en kennisdeling met collega’s. Daarnaast bieden we je alle mogelijkheden voor het volgen van opleidingen en trainingen, onder andere via ons ENTER Professional Development Program.

We organiseren regelmatige socials zoals de jaarlijkse BBQ, het kerstdiner, een pubquiz en onze geheel verzorgde familiedag in de Efteling.

Tenslotte kun je ook rekenen op uitstekende arbeidsvoorwaarden die we zo mogelijk aan je persoonlijke situatie aanpassen.

Inlichtingen

Wil je meer informatie over de vacature Troubleshoot Engineer Neem dan contact op met René van de Pas: Rene.vandepas@enter-group.nl / +31 40 214 10 20.

Solliciteren

Gelijk solliciteren? Gebruik hiervoor onze button of stuur een e-mail met je cv en motivatie naar maxime.jongsma@enter-group.nl.

Door je profiel aan te maken en te solliciteren stem je in met ons privacy statement.