Maintenance Engineer

Als spil tussen de afdelingen R&D en Field Service zorg je voor structurele technische optimalisaties aan de machines.

Functie-omschrijving

De Maintenance Engineer is onderdeel van de afdeling Service en is de spil tussen de R&D organisatie en Field Service Engineers. Het doel van deze functie is het analyseren van geconstateerde gebreken aan de machines en aandragen van structurele oplossingen. Ook het bedenken, ontwerpen en bouwen van testopstellingen om je eigen ideeën te testen behoren tot het takenpakket. Het betreft een functie met veel vrijheid en waarbij communicatie met diverse afdelingen noodzakelijk is om tot de juiste oplossingen te komen. Je hoofdtaken zijn:

 • Analyseren van technische problemen en informatie die je verkrijgt van Field Service Engineers of bij klanten op locatie;
 • Aandragen van oplossingen voor de geconstateerde gebreken; 
 • Bespreken van je voorstellen met R&D en Field Service Engineers; 
 • Bedenken, ontwerpen en bouwen van testopstellingen; 
 • Testen van je eigen ontwerp; 
 • Inschatten van de economische haalbaarheid en voorstellen doen voor de ontwikkeling van modificaties.

Functie-eisen

Voor de rol van Maintenance Engineer zijn we op zoek naar een persoon welke aan de volgende eisen voldoet: 

 • Minimaal een afgeronde opleiding HBO Werktuigbouwkunde of Mechatronica;
 • Een generalist, een brede technische interesse; 
 • Kennis van aandrijftechniek en besturingstechniek zijn een pré; 
 • Een aantal jaar relevante werkervaring, bij voorkeur in een rol als Field Service Engineer of Maintenance Engineer; 
 • Bereidheid om gemiddeld 1x per maand een korte internationale reis te maken; 
 • Goede communicatieve vaardigheden en kennis van de Engelse taal; 
 • Praktische hands-on instelling. 

Organisatie-omschrijving

De industrialisatie en marktintroductie van High Tech Systemen kent vele uitdagingen door toenemende druk op tijd en kosten. In de productieopschaling van complexe systemen worden soms nog laat nieuwe interacties zichtbaar die snelle analyse en oplossing vragen. ‘World Class Manufacturing’, ‘Time to Market’, ‘First Time Right’, ‘Reliability, Availability and Serviceability’, zijn thema’s die bij veel bedrijven aandacht behoeven. In deze dynamische omgeving tussen R&D en Operations zijn de bruggenbouwers van de unit Production Development actief. Denkbare functies zijn Production Engineer, NPI Project Engineer, Process Development Engineer, Supplier Quality Engineer of Project/Program Manager.

ENTER is altijd op zoek naar toppers binnen het vakgebied. Naast je technische kennis zijn je soft skills zeker zo belangrijk. Omschrijf jij jezelf als ondernemend, resultaatgericht, energiek, nieuwsgierig en besluitvaardig? Dan ben jij mogelijk de nieuwe collega die wij zoeken!

Ons aanbod

Jouw ontwikkeling staat bij ENTER centraal. Je ontwikkelt je in de breedte en diepte middels projecten bij verschillende bedrijven en kennisdeling met collega’s. Daarnaast bieden we je alle mogelijkheden voor het volgen van opleidingen en trainingen, onder andere via ons ENTER Professional Development Program.

We organiseren regelmatige socials zoals de jaarlijkse BBQ, het kerstdiner, een pubquiz en onze geheel verzorgde familiedag in de Efteling.

Tenslotte kun je ook rekenen op uitstekende arbeidsvoorwaarden die we zo mogelijk aan je persoonlijke situatie aanpassen. Deze vacature biedt uitzicht op een direct dienstverband bij onze opdrachtgever.

Inlichtingen

Wil je meer informatie over de vacature Maintenance Engineer Neem dan contact op met Ben Rentinck: ben.rentinck@enter-group.nl / +31 40 214 10 20

Solliciteren

Gelijk solliciteren? Gebruik hiervoor onze button.

Door je profiel aan te maken en te solliciteren stem je in met ons privacy statement.