Jr. Process Improvement Engineer

Ben jij een Technische Bedrijfskundige met feeling voor SAP in combinatie met een productieomgeving? En wil jij graag processen verbeteren? Dan is de rol van Process Improvement Engineer je op het lijf geschreven!

Functie-omschrijving

Voor deze vacature zijn we op zoek naar een Process Improvement Engineer die feeling heeft met productie- en assemblageprocessen. Je start in deze rol als rechterhand van een ervaren Process Improvement Engineer welke je gaat assisteren in een groot optimalisatie project in SAP. Hierin lever je een actieve bijdrage aan de diverse verbeteringstrajecten welke spelen binnen het bedrijf. Je werkt nauw samen met collega’s binnen de productie, supply chain en quality engineering, 

Je taken bestaan uit:

 • Het uitvoeren van tijdstudies in de productie; 
 • Analyse verkregen data en komen tot verbetervoorstellen; 
 • Implementatie en inrichting van de verbeteringen in SAP; 
 • Deelname aan productie gerelateerde verbeteringstrajecten; 
 • Optimalisatie van de dagelijkse efficiency en quality standaarden binnen de productie;
 • Het initiëren en het leiden van Lean projecten binnen de productie;
 • Stimulatie van de Lean cultuur binnen de afdeling;
 • Het trainen van de medewerkers in het toepassen van de juiste processen. 

Functie-eisen

Voor deze vacature zijn we op zoek naar een Process Improvement Engineer die zijn of haar roots in de technische wereld heeft liggen en daarnaast van nature een echte verbeteraar is. Verder zoeken we iemand die graag projectmatig werkt en een analytische denkwijze heeft.

Overige eisen zijn:

 • Een afgeronde Bachelor Technische Bedrijfskunde eventueel gecombineerd met een MBO Werktuigbouwkunde vooropleiding; 
 • Een afgeronde opleiding Lean Six Sigma Yellow of Green Belt is een pré; 
 • Je vindt het leuk om een spilfunctie te bekleden op het scheidingsvlak tussen techniek, organisatie en communicatie;
 • Je hebt feeling of ervaring met ERP systemen, bij voorkeur SAP; 
 • Je bent ondernemend en beheerst zowel mondeling als schriftelijk de Nederlandse en Engelse taal;
 • Tot slot ben je daadkrachtig, kun je snel schakelen en weet je op de juiste manier de betrokken partijen te verbinden.

Organisatie-omschrijving

De industrialisatie en marktintroductie van high tech systemen kent vele uitdagingen door toenemende druk op tijd en kosten. In de productieopschaling van complexe systemen worden soms nog laat nieuwe interacties zichtbaar die snelle analyse en oplossing vragen. ‘World Class Manufacturing’, ‘Time to Market’, ‘First Time Right’, ‘Reliability, Availability and Serviceability’, zijn thema’s die bij veel bedrijven aandacht behoeven. In deze dynamische omgeving tussen R&D en Operations zijn de bruggenbouwers van de unit Production Development actief. Denkbare functies zijn Production Engineer, NPI Project Engineer, Process Development Engineer, Supplier Quality Engineer of Project/Program Manager.

ENTER is altijd op zoek naar toppers binnen het vakgebied. Naast je technische kennis zijn je soft skills zeker zo belangrijk. Omschrijf jij jezelf als ondernemend, resultaatgericht, energiek, nieuwsgierig en besluitvaardig? Dan ben jij mogelijk de nieuwe collega die wij zoeken!

Ons aanbod

Jouw ontwikkeling staat bij ENTER centraal. Je ontwikkelt je in de breedte en diepte middels projecten bij verschillende bedrijven en kennisdeling met collega’s. Daarnaast bieden we je alle mogelijkheden voor het volgen van opleidingen en trainingen, onder andere via ons ENTER Professional Development Program.

Tenslotte kun je ook rekenen op uitstekende arbeidsvoorwaarden die we zo mogelijk aan je persoonlijke situatie aanpassen. Het salaris is afhankelijk van kennis en werkervaring en bedraagt minimaal € 2.500 en maximaal € 3.500,- bruto per maand.

Inlichtingen

Wil je meer weten over de rol van Jr. Process Improvement Engineer? Neem dan contact op met René van de Pas via rene.vandepas@enter-group.nl of telefonisch via +31 40 214 10 20 / +31 6 55289403.

Solliciteren

Ben je geïnteresseerd in de vacature Jr. Process Improvement Engineer? Gebruik onze sollicitatiebutton.

Door je profiel aan te maken en te solliciteren stem je in met ons privacy statement.