NVH Beproevingsingenieur

Heb jij kennis van opzetten en uitvoeren van testen en metingen, ben je besluitvaardig en houd je van de automotive branche? Lees dan snel verder.

Functie-omschrijving

Als NVH Beproevingsingenieur ben je verantwoordelijk voor het zelfstandig opzetten, voorbereiden, uitvoeren, analyseren en rapporteren van beproevingen (testen, metingen) uitgevoerd op door jou ontworpen proefopstellingen of met testvoertuigen. Met name op het gebied van trillingen en geluid in de breedste zin. De uit te voeren beproevingen maken meestal deel uit van een totaal beproevingsprogramma dat voor een ontwikkelingsproject is opgesteld en zal binnen de projectvoorwaarden gerealiseerd moet worden. Je bent dan verantwoordelijk voor de gehele organisatie van een aantal testen, inclusief het bepalen van de test- of meetprogramma’s.

De testresultaten moeten worden beoordeeld en leiden tot een advies naar de ontwikkelafdelingen rekening houdend met producteisen. Deze eisen kunnen in een ontwikkelingsproject zijn geformuleerd of moet jezelf afleiden uit de beschrijving van de praktijkinzet van een voertuig.

In deze functie beoordeel je niet alleen het NVH gedrag, maar lever je ook de gekwantificeerde informatie voor de organisatie bij het maken van een ontwerp. Daarnaast adviseer je de constructeurs vanuit je vakgebied bij de keuze van de testen. De testen zullen daardoor maximaal passen in het beproevingsprogramma en bijdragen aan het afbouwen van risico’s.

Met initiatief en slagvaardig handelen bij dreigende problemen steun je het totale ontwikkelingsproces. Wanneer je een tekortkoming van de ontwerpen vaststelt, ga je in overleg met de ontwerpverantwoordelijken op zoek naar passende oplossingen.

Functie eisen

  • TU Werktuigbouwkunde, Vliegtuigbouwkunde of Technische Natuurkunde
  • 1-3 jaar ervaring in je vakgebied
  • Kennis van akoestiek, wind- / structuurgeluid, voertuigdynamica en/of meet/regeltechniek
  • In staat om technische vraagstellingen om te zetten in testcondities of meetprogramma’s
  • Zelfstandig en werken in teamverband
  • Besluitvaardig, enthousiast en beschikt over een gedreven collegiale instelling
  • Goede communicatieve vaardigheden
  • Beheersing van het Nederlands en Engels in woord en geschrift

Organisatie-omschrijving

De belangrijkste werkzaamheden in het Test Center betreffen de (vak)gebieden levensduur en sterkte van structurele- en aandrijvende onderdelen, trillingen, geluid en comfort, vaststellen van optredende belastingen in en op voertuigcomponenten onder praktijkomstandigheden, correlatie tussen testcondities en praktijk en crashbestendigheid van constructies.

Ons aanbod

Jouw ontwikkeling staat bij ENTER centraal. Je ontwikkelt je in de breedte en diepte middels projecten bij verschillende bedrijven en kennisdeling met collega’s. Daarnaast bieden we je alle mogelijkheden voor het volgen van opleidingen en trainingen, onder andere via ons ENTER Professional Development Program.

Tenslotte kun je ook rekenen op uitstekende arbeidsvoorwaarden die we zo mogelijk aan je persoonlijke situatie aanpassen.

Inlichtingen

Wil je meer informatie over de vacature NVH Beproevingsingenieur? Neem dan contact met ons op met Rob Dierckx: rob.dierckx@enter-group.nl /+31 40 214 10 20.

Solliciteren

Ben je geïnteresseerd in de vacature NVH Beproevingsingenieur? Gebruik dan de button om te solliciteren.

Door je profiel aan te maken en te solliciteren stem je in met ons privacy statement.