Powertrain Test Engineer

Heb jij affiniteit met de automotive en spreekt het jou aan om in een team van gedreven specialisten conventionele en hybride elektrische aandrijflijnen te testen? In deze functie mag je je eigen werk organiseren en is er alle ruimte voor creativiteit.

Functie omschrijving

Wij zoeken een Test Engineer om het team in het Powertrain Test Center te versterken. Als Test Engineer maak je deel uit van een team van gedreven specialisten binnen een vooraanstaand internationaal opererend automotive lab. Powertrain testing is een vak op zich; hierbij is een gedegen motor/voertuig kennis, praktische aanpak en creativiteit een must. Je ben in staat om zelfstandig een test programma op te stellen en uit te voeren, de resultaten te analyseren, en deze te rapporteren. Hierbij ben je continue bezig met het optimaliseren van de processen en heb je een belangrijke adviserende rol in de projecten. Dit alles uiteraard in goede samenwerking met de klant, motorreparateur en instrumentatie engineers.

Functie eisen

Je hebt bij voorkeur een automotive of werktuigbouwkunde opleiding genoten op HBO niveau. Ervaring met motorproefstanden is zeer gewenst, affiniteit met de automotive sector is een must! Jouw werkzaamheden vinden plaats binnen projecten en vragen om de volgende competenties: Creativiteit, Organiseren van Eigen Werk, Samenwerken, Klantgerichtheid en Resultaatgerichtheid. Daarnaast heb je een hands-on mentaliteit en ben je flexibel ingesteld (geen 9-5 mentaliteit).

Organisatie-omschrijving

Als Test Engineer maak je deel uit van een team gedreven specialisten binnen een vooraanstaand internationaal opererend Automotive Lab in de regio Eindhoven. Onze partner is een internationale bedrijf met een groeiend marktaandeel. Het is een dynamische organisatie met een no-nonsens cultuur en directe communicatie.

De afdeling Powertrains is een toonaangevende speler op het gebied van technologie voor emissie management en heeft een uitstekende staat van dienst binnen de auto-industrie. Wij hebben zelf uitgebreide modellering en simulatie tools ontwikkeld waarmee zowel conventionele (diesel) als hybride elektrische aandrijflijnen en nabehandelingssystemen kunnen worden gesimuleerd. De afdeling heeft zijn eigen geavanceerde testfaciliteiten, waar we een complete motor plus nabehandelingssysteem kunnen testen op daadwerkelijke emissie en brandstofverbruik. In onze unieke hoogte-klimaatkamer kunnen we deze metingen verrichten met een compleet voertuig (tot vrachtwagenformaat), en ook op de weg worden mobiele metingen uitgevoerd.

Ons aanbod

Jouw ontwikkeling staat bij ENTER centraal. Je ontwikkelt je in de breedte en diepte middels projecten bij verschillende bedrijven en kennisdeling met collega’s. Daarnaast bieden we je alle mogelijkheden voor het volgen van opleidingen en trainingen, onder andere via ons ENTER Professional Development Program.

Tenslotte kun je ook rekenen op uitstekende arbeidsvoorwaarden die we zo mogelijk aan je persoonlijke situatie aanpassen.

Inlichtingen

Wil je meer informatie over de vacature Powertrain Test Engineer? Neem dan contact op met Rob Dierckx: rob.dierckx@enter-group.nl /+31 40 214 10 20.

Solliciteren

Ben je geïnteresseerd in de vacature Powertrain Test Engineer? Gebruik de button om te solliciteren.

Door je profiel aan te maken en te solliciteren stem je in met ons privacy statement.