Project Engineer

Wil jij aan de slag als Senior Project Engineer? Wil jij werken in de maakindustrie? Wil jij werken bij een innovatief bedrijf met een eigen productie-, engineering- en ontwikkelingsafdeling? 

Functie-omschrijving

Als Senior Project Engineer vertaal je de wensen van klanten in technische oplossingen zodat het project gerealiseerd kan worden binnen de gestelde tijd, budget en conform de gewenste kwaliteit. Je maakt onderdeel uit van de afdeling Engineering en je rapporteert aan de Manager Operations.

Een leuke brede functie die planning, voorbereiding en aansturing van technische projecten omvat. Het zorgdragen voor de engineering van jouw project van inkoop tot aan de productie, dat is wat jij gaat doen! Een geweldig mooie uitdaging!

Functie-eisen

 • Je onderhoudt contact met de klant t.a.v. de engineeringsvraagstukken;
 • Je vraagt informatie op bij de leveranciers;
 • Je voert 3D conceptontwerpen en 3D productieontwerpen uit;
 • Je maakt (of laat maken) 2D werktekeningen + BOM;
 • Je deelt projectrelevante informatie in het projectteam;
 • Je bewaakt afwijkingen t.o.v. specificatie (i.v.m. evt. wijzigingen die resulteren in meerwerk) en koppelt deze terug aan het projectteam;
 • Je verbetert engineeringswerkwijzen in overleg met de afdeling;
 • Je zet de Project Engineer in en ondersteunt deze op toegewezen projecten;
 • Je biedt technische sales ondersteuning voor toekomstige projecten;
 • Je geeft het engineeringspakket vrij en draagt dit over aan het bedrijfsbureau;
 • Je beantwoordt vragen vanuit productie, assemblage, commissioning en bedrijfsbureau.

Waar ligt jouw kracht? Wij zoeken een techneut die senioriteit meebrengt, minimaal 5 jaar ervaring heeft als engineer in de machine- of apparatenbouw en graag afwisselende werkzaamheden uitvoert. Je hebt een technische opleiding afgerond op HBO niveau, bij voorkeur in de richting van werktuigbouwkunde, installatietechniek, procestechniek, mechatronica, industriële automatisering of soortgelijk. Beschik je niet over een afgeronde HBO maar wel een MBO opleiding aangevuld met minimaal 10 jaar relevante ervaring? Schroom dan niet, we kijken graag naar de mogelijkheden die we voor je hebben.

Je hebt affiniteit met meet- en regeltechniek en CE- en NEN-normeringen zijn jou niet onbekend. Jouw inzicht op het inbedrijfstellen van installaties wereldwijd is wenselijk, maar geen must. Je hebt in het Nederlands en Engels zowel mondeling als schriftelijk een uitstekende communicatie.

Jouw verantwoordelijkheidsgevoel is groot aangezien je de leiding hebt over een compleet project. Daarnaast zijn een analytisch denkvermogen, financieel inzicht, en overtuigingskracht ook erg belangrijk. Tot slot kan je communicatief goed uit de voeten, je werkt goed in teamverband en gaat voor het beste resultaat!

Organisatie-omschrijving

ENTER levert hoogwaardige kennis en capaciteit vanuit zes gespecialiseerde business units: Embedded, Electronics, Mechatronics, Physics, Chemical en System Test & Integration. ENTER staat voor hoogstaande dienstverlening in termen van kwaliteit en service. Dat betaalt zich uit in lange termijn relaties. Onze collega’s werken binnen hightech ontwikkel- en onderzoeksomgevingen. Onze professionals zijn hoog opgeleid (BSc, MSc, PDEng, PhD), hebben een passie voor hun vak en beschikken over goede communicatieve vaardigheden. Jij staat hierin als persoon centraal; ENTER hecht veel waarde aan persoonlijke ontwikkeling.

Voor diverse bedrijven in regio Eindhoven zijn we momenteel op zoek naar Production Engineers. Als Production Engineer werk je in verschillende productie-omgevingen. In deze omgeving draag je bij aan de optimalisatie van verschillende productieprocessen; jouw belangrijkste taak ligt in het continu en structureel oplossen van problemen in deze productieprocessen. Dit doe je niet alleen, maar samen met jouw team.

De afdeling waar je gaat werken, is verantwoordelijk voor het ondersteunen en continu verbeteren van het productieproces middels Lean Manufacturing tools en methodes, Six Sigma en de corporate kwaliteitsprocedures. Daarbij heeft de afdeling een belangrijke rol in het halen van de jaardoelen van de fabriek op gebied van veiligheid, kwaliteit, leverbetrouwbaarheid, kosten en milieu.

Ons aanbod

Jouw ontwikkeling staat bij ENTER centraal. Je ontwikkelt je in de breedte en diepte middels projecten bij verschillende bedrijven en kennisdeling met collega’s. Daarnaast bieden we je alle mogelijkheden voor het volgen van opleidingen en trainingen, onder andere via ons ENTER Professional Development Program.

Tenslotte kun je ook rekenen op uitstekende arbeidsvoorwaarden die we zo mogelijk aan je persoonlijke situatie aanpassen. Deze vacature biedt uitzicht op een direct dienstverband bij onze opdrachtgever.

Inlichtingen

Wil je meer informatie over de vacature van Project Engineer, neem dan contact op met Ben Rentinck: ben.rentinck@enter-group.nl.

Solliciteren

Ben je geïnteresseerd in de vacature van Project Engineer? Gebruik dan de button om te solliciteren.

Door je profiel aan te maken en te solliciteren stem je in met ons privacy statement.