High Tech Support Engineer

Zoek jij een baan met technische diepgang en een waar je veel contacten hebt met de klant en de interne technische organisatie? In deze rol  zorg je voor de oplossing van complexe en uitdagende 3e lijns storingen die wereldwijd voorkomen. Je werkt in deze rol vanuit kantoor, de werkplaats en vanuit het veld om de oplossing te achterhalen.

De afdeling Support Engineering staat in nauw contact met de klant en de diverse technische afdelingen intern. Zo heb je zeer regelmatig overleg met de testafdelingen en de Product Engineers.
Jouw rol bestaat voornamelijk uit de volgende werkzaamheden:

  • Problemen en technische vraagstukken die vanuit de service organisatie komen uitwerken tot een verbetering van de machine/ robot.
  • Technische input leveren voor de Product Engineers.
  • Uittekenen en simuleren van nieuwe technische innovaties aan de machine/ robot.
  • Analyseren van data en deze verwerken tot een praktische oplossing.
  • Op locatie innovaties doorvoeren/ tests uitvoeren en de klant helpen met het oplossen van complexe problemen.

Functie eisen

  • Een afgeronde Bachelor of Master opleiding richting bijvoorbeeld Electrical Engineering/ Electronica, Mechatronica of Product Design. 
  • Je hebt een sterke affiniteit met high-tech machinebouw en automatisering/ robotica.
  • Je legt gemakkelijk contact met collega's en klanten.
  • Omdat je nauw betrokken bent met diverse testen moet je ook oog hebben voor de praktijk.
  • Af en toe op locatie werken en ongeveer 2 maal per jaar internationaal werken is voor jou geen probleem.

Organisatie

Werken bij ENTER betekent: jezelf ontwikkelen via uitdagende projecten bij vooraanstaande bedrijven in de high tech industrie.

Hoe wil jij je ontwikkelen? Daar gaat het om bij ENTER. Om jouw ambities te helpen realiseren, adviseren en begeleiden we je op je carrièrepad. Je hebt de keuze uit een groot aanbod van stuk voor stuk uitdagende projecten, waarbij we je coachen ‘on the job’. In de vorm van 1-op-1 coaching, want we geloven in de kracht van een persoonlijke aanpak. Overal valt dan ook over te praten. Inclusief arbeidsvoorwaarden die we aan jouw wensen en behoeften kunnen aanpassen.

ENTER groeit gestaag en daarom bewaken we bewust de menselijke maat. Voorop in onze relatie met jou staan betrokkenheid, aandacht voor het persoonlijke en investeren in jouw ontwikkeling. Reden om te werken in kleinere teams, verbonden aan gespecialiseerde Business Units. Eenvoudig en overzichtelijk georganiseerd. Zo heb je altijd je eigen begeleider met wie je kunt sparren over technisch inhoudelijke zaken en die bovendien je carrièrecoach is.

Aanbod

Jouw ontwikkeling staat bij ENTER centraal. Je ontwikkelt je in de breedte en diepte middels projecten bij verschillende bedrijven en kennisdeling met collega’s. Daarnaast bieden we je alle mogelijkheden voor het volgen van opleidingen en trainingen, onder andere via ons ENTER Professional Development Program.

Wil je nog meer weten over de rol van Support Engineer? Neem dan contact op met Daan Breider via T +31 6 53 21 58 70 of E: daan.breider@enter-group.nl.

Wil jij onze nieuwe collega worden? Via onze sollicitatiebutton kun je je profiel achterlaten.