Manufacturing Engineer

Word jij enthousiast van het inrichten en optimaliseren van een hightech assemblageproces. En wil jij werken aan innovatieve hightech projecten die ervoor zorgen dat onze opdrachtgevers een blijvende voorsprong opbouwen in de wereld van technologie? Terwijl je tegelijkertijd werkt voor een bedrijf waar jij centraal staat en waar we jouw persoonlijke ontwikkeling heel belangrijk vinden? Dan ben jij de kandidaat die we zoeken!

Wat ga jij doen als Manufacturing Engineer? 

Als Manufacturing Engineer breng je high tech systemen van design naar het punt van release for volume. Binnen een multidisciplinair projectteam ben jij technisch verantwoordelijk voor het bepalen van de maakstrategie en het borgen van het assemblageproces. Belangrijk hierbij is dat je een kritische houding kan aannemen richting R&D en met ze kan sparren over monteerbaarheid/assembleerbaarheid en service-ability. Je ondersteunt als Manufacturing Engineer de productie bij het realiseren en kwalificeren van prototypes en pilots richting volume fabricage. Daarnaast ben je betrokken bij diverse uitdagende projecten om de productie te optimaliseren. 

Een greep uit de projecten die het komende jaar op de planning staan: 

 • Opzetten van lijnassemblage;
 • Herindeling van de assemblage karren; 
 • Lead time mapping;
 • Verder professionaliseren van de Lean filosofie; 
 • Onderzoek toepassing AGV (automated guided vehicle).

Herken jij jezelf in:

 • Een afgeronde technische Master opleiding (bijv. Werktuigbouwkunde, Mechatronica, Elektrotechniek of een vergelijkbare richting);
 • Minimaal 2 jaar werkervaring voor de junior vacature en minimaal 5 jaar werkervaring voor de medior/senior rol binnen een assemblage omgeving; 
 • Zowel op technologisch als op conceptueel niveau kunnen meedenken; 
 • Ervaring met design for assembly (DFA);
 • Bekend met procesbeheersing van assemblage omgevingen.

Ter uitbreiding van het team zoeken we voor onze opdrachtgever één medior/senior en één junior manufacturing engineer. 

Wie zijn wij?

Technologie betekent vooruitgang. Het continue vinden van manieren om het anders te doen, producten, services en processen beter te maken. Dat is waar het hart van elke technologieorganisatie én van elke tech-professional sneller van gaat kloppen. In de projecten waar zij aan werken, maar ook voor zichzelf. Dat betekent voor iedereen wat anders. Voor de een is het begeleid worden naar het project van z’n dromen, voor de ander het doorontwikkelen van z’n vaardigheden. Dát mogelijk maken, dat is mensenwerk. En daar gaat ons hart dan weer sneller van kloppen. 

ENTER is gespecialiseerd in meerdere competenties: Chemical, Electronics, Mechanical, Mechatronics, Physics, Production Development en Software Technology.

De professionals van ENTER werken op projectbasis bij een van onze partners en opdrachtgevers. Wij selecteren en combineren project en medewerker met alle aandacht voor ervaring, ambities, persoonlijkheid en natuurlijk de passie voor techniek. Communicatieve en schriftelijke vaardigheden wegen we daarin uiteraard mee om zo de ideale match te maken.

Onze accountmanagers en recruiters werken nauw samen, waardoor we de juiste collega’s op het goede moment beschikbaar hebben voor onze klanten. Bovendien bieden we onze medewerkers zo een breed carrièreperspectief. 

#techwithaheartbeat

Als ENTER collega mag je natuurlijk ook een hoop van ons verwachten

 • Een gedreven team en een inspirerende werkomgeving waar ons motto #techwithaheartbeat centraal staat!
 • Gedreven en enthousiaste collega’s;
 • Veel ruimte voor groei en ontwikkeling;
 • Cutting edge hightech projecten;
 • Een bruto maandsalaris tussen € 3.200,- en € 4.800,- waarbij we je op basis van achtergrond en ervaring inschalen;
 • Terugkerende socials zoals de jaarlijkse BBQ, het kerstdiner, een pubquiz en onze geheel verzorgde familiedag in de Efteling.

Meer weten?

Wil je meer informatie over de vacature Manufacturing Engineer? Neem dan contact op met René van de Pas via E: rene.vandepas@enter-group.nl of T: +31 40 214 10 20.

Zo enthousiast dat je direct wilt solliciteren?

Ga dan naar de sollicitatiebutton en laat je profiel achter. We laten je zo snel mogelijk iets weten.

Door je profiel aan te maken en te solliciteren stem je in met ons privacy statement.