15 april 2021

Imec

Ion

Over Milou Jaspers

Naam:Milou Jaspers
Functie:Sensor Engineer
Opleiding:Applied Science (HBO) in de richting van Material Science
Competentie:Chemical
Bij ENTER sinds:September 2019
Klant:Imec

Zo’n 1,5 jaar geleden kwam Milou bij ENTER in dienst en ging ze aan de slag bij Imec. Hier werkt ze als Sensor Engineer voornamelijk op het lab op de High Tech Campus in Eindhoven. Milou werkt niet specifiek aan één project. Eigenlijk doet ze verschillende projecten tegelijkertijd.

Een deel van haar werkzaamheden bij Imec is het maken en testen van sensoren, zoals ionselectieve sensoren, pH sensoren en geleidbaarheidssensoren. Dit doet ze voor allerlei verschillende projecten en doeleinden. Denk bijvoorbeeld aan een project in de glastuinbouw, waarbij moet worden gemeten welke voedingsstoffen worden opgenomen door planten, of een project waarbij de kwaliteit van oppervlaktewater (denk aan rivieren, meren etc.) wordt gemeten. Verder is ze bezig met de miniaturisering van sensoren voor verschillende applicaties.

"Ik vind de combinatie van het theoretische aspect met het praktische aspect heel leuk."

Milou Jaspers / Sensor Engineer

Naast het maken en testen van de sensoren, vervult Milou een rol als (Assistent) Laboratorium Manager. Ze doet hier erg veel en dat bevalt haar goed. Hierover vertelt ze: “Ik vind de combinatie van het theoretische aspect met het praktische aspect heel leuk. Als (Assistent) Lab Manager kan ik veel dingen regelen en heb ik contact met andere collega’s en klanten.” Momenteel is Milou bezig met een cursus voor Laboratorium Manager. Hierin wil ze graag verder leren, ontwikkelen en groeien. Ooit een eigen project leiden lijkt haar ook wel interessant.


Tot nu toe heeft Milou al van alles geleerd bij Imec. Ze vertelt: “Je leert natuurlijk heel veel over je specifieke vakgebied, zowel theoretisch als praktisch. Daarin blijf je telkens door ontwikkelen. Maar ik ben ook erg gegroeid op het gebied van mijn soft skills. Zo heb ik geleerd hoe het is om in een organisatie te werken en wat daarin de gang van zaken is en ben ik beter geworden in het presenteren aan collega’s en klanten.”

Milou is trots op de groei die ze heeft doorgemaakt. Anderhalf jaar geleden begon ze met het uitvoeren van relatief simpele metingen en nu mag ze als (Assistent) Lab Manager ook van alles regelen en presenteren aan collega’s en klanten. En zo wil ze de komende tijd graag door blijven groeien.

Over Imec

Imec is een toonaangevende R&D- en innovatiehub op het gebied van nano-elektronica en digitale technologieën. Als partner voor bedrijven, startups en de academische wereld brengen ze talent van over de hele wereld samen in een creatieve en stimulerende omgeving. Door gebruik te maken van hun infrastructuur en wereldwijde ecosysteem van partners in diverse industrieën, versnellen ze de voortgang naar een verbonden, duurzame toekomst.