Testimonials

Na het behalen van mijn Master Electrical Engineering (met als specialisatie Neurotechnologie en Biomechatronica) wist ik dat ik graag wilde gaan werken in de healthcare. Op die manier kan ik namelijk echt iets bijdragen aan de levens van mensen en een verschil maken in hun quality of life. Ik wist alleen niet precies in wat voor soort functie ik aan de slag wou. Tijdens mijn sollicitatiegesprek bij ENTER werd er geluisterd naar mijn wensen en ambitie. Toen ENTER een rol voorstelde als Test Engineer bij Philips Healthcare, wist ik het meteen: dit is een project dat super goed bij me past! Mede dankzij de ISTQB trainingen (Foundation Level en Test Analyst) vanuit ENTER, heb ik in twee jaar tijd kunnen uitgroeien van Junior naar Senior Test Engineer.
Het netwerk van ENTER in het high tech domein heeft me veel opgeleverd. Zo heb ik bij een collega kunnen meelopen bij haar project om te zien of dat dat bij me zou passen. En tijdens de vele evenementen die door ENTER worden georganiseerd, hangt er altijd een gezellige en informele sfeer. Een praatje is dan ook makkelijk gemaakt. Dat biedt nieuwe inzichten en mogelijkheden om nieuwe dingen te gaan ontdekken.

Anja - “The freedom to voice my visions”

Growing up in Ghana, I moved to Italy for my Bachelor studies in computer engineering. Later I moved to Eindhoven to obtain my Master degree in embedded systems. Technology has led me to great places around the world so far. I therefore consider myself a true tech nomad. At ENTER, they understand this passion for technology and they have my back. I do not just work on challenging technical projects. Through ENTER’s career guidance, courses and technical events I grow both as an engineer and as a person.

Freshly graduated, finding a job myself in the Netherlands was challenging. ENTER’s network and active support, for instance in helping my prepare for job interviews, ensured I quickly found a suitable project. There I meet other ENTER colleagues on a daily basis, even though we are not part of the same team. Other colleagues I see at the various ENTER events some of which are simply a lot of fun to attend. Others offer me a great chance to learn more about the latest developments in the tech industry and to meet with like-minded software engineers.

Evans - “This tech nomad’s got his back covered”

De eerste keer dat ik met ENTER in aanraking kwam, was tijdens de Wervingsbeurs van de TU/e. Toen ik een jaar later mijn studie Biomedical Engineering had afgerond, heb ik contact opgenomen en mijn interesse kenbaar gemaakt. Tijdens de Career Lunch waarvoor ik werd uitgenodigd, had ik meteen een goed en vertrouwd gevoel. Ik hoefde dan ook niet verder te kijken; ik wist dat ENTER de partij voor mij was. Als pas afgestudeerde wist ik niet goed wat ik wilde en ENTER heeft me geholpen bij de oriëntatie om dit helder te krijgen. Vanuit ENTER krijg ik de kans om me verder te ontwikkelen, want er is echt aandacht voor mijn persoonlijke ontwikkeling. Ik kwam erachter dat als je je studie net hebt afgerond, dat je nog lang niet bent uitgeleerd. Dat leer je pas op de werkvloer en daar helpt ENTER me heel goed bij. De cursussen die ik via ENTER heb gevolgd hebben me daarbij geholpen. De praktische tips kon ik direct toepassen op de werkvloer. Ik ben hierdoor uitgegroeid van een starter naar een professional.

Tijdens de activiteiten die ENTER organiseert, heerst er een ontspannen en gezellige sfeer. Het is dan ook makkelijk om contact te maken en een praatje aan te knopen met mijn collega’s. Het zijn dezelfde soort mensen die een gedeelde passie hebben voor technologie en daarnaast erg sociaal zijn. Daar voel ik me zeker mee verbonden. Als ik voor dezelfde keuze zou staan als net afgestudeerde, zou ik zeker dezelfde keuze maken; de keuze voor ENTER.

Rick - “I can be myself”

Bij ENTER heb ik de kans gekregen om kennis te maken met een nieuwe omgeving en een nieuwe branche in een voor mij nieuwe rol. ENTER heeft me ondersteund bij deze transitie, waardoor ik de vrijheid heb gekregen om me te gaan ontwikkelen en te gaan ontdekken. Ze hebben naar me geluisterd en me geholpen bij het vinden van een uitdaging die aansluit bij mijn doelen en ambities. Ik vind het belangrijk om werkzaam te zijn in een rol die maatschappelijke waarde heeft en dat heeft mijn werk bij Philips Healthcare absoluut. Bij ENTER ervaar ik tijd en aandacht voor mijn persoonlijke ontwikkeling. Ik ben absoluut geen nummer. Dat zit voor mij vooral ook in de kleine dingen die ze doen. Toen ik de sleutel ging ophalen van mijn nieuwe huis, lag er al een kaartje van ENTER op de mat om me te feliciteren.
Ondanks dat ik een introvert persoon ben, verloopt het contact met de ENTER collega’s heel makkelijk. Tijdens de evenementen die ENTER organiseert is hier ook echt tijd voor. Een gemeenschappelijke interesse komt soms toevallig ter sprake. Zo heb ik bijvoorbeeld naar aanleiding van een leuk gesprek over technisch Lego, de Apollo V raket gekocht.

Rutger - “The freedom to explore”

Anderhalf jaar geleden heb ik, ondanks aanvankelijke remmingen, de keuze gemaakt om naar Nederland te verhuizen om voor ENTER te gaan werken. Zowel professioneel als persoonlijk heeft mij dit veel opgeleverd. Ik heb mijn eerste jaar er alweer opzitten en ben erg blij met mijn baan waarin ik werk in een creatieve en gevarieerde omgeving, samen met industriële partners van over de hele wereld.

Pradeep - Process Development Engineer @Holst Centre
ENTER

Roth & Rau werkt al jaren samen met ENTER.
ENTER is een fijne partner om zaken mee te doen. Ze denken en anticiperen mee op een hoog niveau rondom de detachering van hun medewerkers. Ze weten precies welke vaardigheden en ervaring een medewerker van Roth & Rau BV moet hebben. De match is goed en dat geldt zowel voor de samenwerking als voor de kandidaten die via ENTER bij ons gedetacheerd worden.

Monique van den Bogaard - Sr. HR Advisor @Roth & Rau
ENTER

ENTER biedt trainingen in communicatieve vaardigheden. Daar heb ik veel aan op de werkvloer. Vooral om makkelijker op één golflengte te komen met niet-techneuten zoals managers.

Marco - Equipment Engineer @ASML
ENTER

Mijn postdoc in Nijmegen, gerelateerd aan nanotechnologie, zat erop. Ik stond op het punt om terug te gaan naar Oekraïne, mijn koffers waren al gepakt, toen ENTER mij uitnodigde voor een gesprek. Het klikte meteen. Binnen een week had ik een contract en regelde ENTER dat ik in Nederland kon blijven. Inmiddels doe ik al vier jaar het werk waar mijn hart ligt. Bij ASML. Een droom die uitkwam.

Serhiy - Development Engineer @ASML
ENTER

Ik zit nu op een super leuke werkplek, maar ik houd graag andere opties open. ENTER is voor mij de ideale springplank naar nieuwe uitdagingen, zodra ik daar aan toe ben.

Dirk - Software Designer @TomTom
ENTER

Sterke partners als ENTER hebben wij als TomTom nodig; ze leveren de goede mensen die met ons meedenken en snel operationeel zijn.

Hans Aerts - VP Software engineering @TomTom
ENTER

ENTER betekent voor mij een prima netwerk waarin ik mijn eigen weg kan bepalen. Ik kies zelf voor welke opdrachtgever ik wil werken en voel me nergens toe verplicht.

Francisco - Process Development Engineer @Holst Centre
ENTER

Bij ENTER ben je geen nummer, maar een collega. De sfeer is persoonlijk en informeel. Iedereen op kantoor kent me en staat voor me klaar. Ik heb goede contacten met medewerkers die voor andere opdrachtgevers werken.

Serena - System Test Engineer @ASML
ENTER

ENTER kent de technologie business door en door, en had daarom aan een half woord genoeg toen ik duidelijk maakte wat mijn ambities waren. Ik heb nu precies de specialistische, leidinggevende functie die bij me past.

Ronald - Groepsleider R&D @B/E Aerospace
ENTER

ENTER heeft niet alleen goede Systeem Testers, maar coacht en ontwikkelt ze ook op een manier zoals wij dat graag zien. ENTER weet wat er speelt en is in hoge mate betrokken bij ons als klant en bij de persoonlijke ontwikkeling van hun medewerkers.

Barbara Collette - Department Manager @Philips Healthcare

Tijdens mijn vorige baan kwam ik er achter dat mijn interesse voornamelijk zit in Research gerelateerde, korte projecten waar ik mijn kennis in materiaalkunde goed kan toepassen. Na een positief gesprek met ENTER, heb ik een contract getekend en kon ik vrijwel direct beginnen bij Philips Research waar ik nu bijna 2 jaar zit. Tijdens die twee jaar heb ik aan verschillende projecten gewerkt.

Maartje - Researcher @Philips Healthcare

Doordat men bij ENTER kennis van zaken heeft en goede klantcontacten, duurde mijn hele sollicitatieprocedure niet langer dan vijf dagen inclusief weekend! Op donderdag solliciteerde ik op een vacature via de ENTER website, op zondag werd ik gebeld en op maandag, na een kennismakingsgesprek met ENTER, had ik al een gesprek met hun klant. Inmiddels ben ik acht maanden met veel plezier werkzaam in deze functie.

Jack - Process Development Engineer @Holst Centre

Bij ENTER wordt veel aandacht besteed aan je persoonlijke en professionele eigenschappen. Mede hierdoor zit ik nu op een leuke plek waar ik mezelf verder kan ontwikkelen. Bij TomTom beleef ik veel plezier aan het werk dat ik doe; het is erg tastbaar en bevat voldoende uitdagingen.

Rick - Software Designer @TomTom

Na het afronden mijn studie Electrical Engineering richting de healthcare sector, kon ik bij ENTER beginnen. Ik werk nu via ENTER bij IMEC aan verschillende projecten die perfect aansluiten op mijn achtergrond en ambities. 

Patrick - Electrical Engineer @IMEC

Ik werk via ENTER als Test Engineer bij TNO Powertrains in Helmond. De functie is een goede match tussen praktijk en theorie in de automotive sector en sluit erg goed aan bij mijn kwaliteiten.

Jarno - Test Engineer @TNO

Door mijn interesses en competenties te combineren, weet ENTER mij goed in te zetten binnen Bosch. Ik heb door kunnen groeien naar mijn huidige functie waarin ik het erg naar mijn zin heb. In deze functie houd ik me bezig met technische klantencommunicatie en ben ik verantwoordelijk om samen met mijn team het product op te leveren bij de klant.

Wai Kam - Application Engineer @Bosch

Werken voor ENTER bij TomTom Automotive Custom Systems (CS) in Eindhoven als een Configuration Manager (CM) is een verrassend gevarieerde en dynamische baan. Ik werk aan CS-projecten die betrekking hebben op de aanpassing van de TomTom-software om deze te integreren in de software systemen van veel grote automotive bedrijven, zoals Fiat, Renault en Peugeot en meer recent Subaru en Mitsubishi in Azië. De software draait op een verscheidenheid van platformen, zoals Windows CE, Linux en Android. Het CM werk omvat het bepalen van de release planning, het handhaven van de diverse software-omgevingen en ervoor te zorgen dat de TomTom-software op het hoogste kwaliteit niveau blijft.

Rob - Configuration Manager @TomTom

Na gesprekken met verschillende detacheerders viel me op dat de collega's van ENTER oprecht geïnteresseerd zijn in wie ik ben en wat ik wil. Dit was voor mij een doorslaggevende factor in mijn keuze voor ENTER. Ik ben ervan overtuigd dat ze als geen ander een passende functie vinden die perfect past bij jouw wensen en ambities.

Jeroen - Application Engineer @Bosch Transmission Technology

Na mijn eerste contact met ENTER is de bal zeer snel aan het rollen gegaan. Een aantal dagen later werd ik voorgesteld bij TNO Automotive en vernam later die dag nog dat ik er kon starten. Alles geregeld op zo een korte tijd, dat kom je niet vaak tegen!

Kwinten - Test Engineer @TNO Automotive

Na mijn studie Lucht- en Ruimtevaarttechniek wilde ik graag zo snel mogelijk aan het werk. Al snel kon ik bij ENTER aan de slag. Dankzij de efficiënte werkwijze kon ik binnen twee weken beginnen bij Bosch. De functie is erg interessant en bevat alle aspecten die ik belangrijk vind: uitdagend werk, uitstekende begeleiding van mijn collega’s en teamleider en een ontspannen maar gefocuste werksfeer.

Thomas - Product Engineer @Bosch Transmission Technology

Nadat ik de opleiding Biomedische Technologie had afgerond, kwam ik erachter dat veel bedrijven nog steeds niet bekend zijn met deze opleiding. ENTER was daarentegen meteen enthousiast over Biomedische Technologie. Na een goed gesprek op het kantoor van ENTER was er meteen een goede klik. Bij Bosch Transmission Technology startte ik op mijn eerste project. Inmiddels ben ik alweer drie jaar met veel plezier werkzaam bij ENTER.

Sander - Process Development Engineer @Bosch Transmission Technology

Vanaf het eerste moment had ik een vertrouwd gevoel bij ENTER. Net afgestudeerd wist ik niet goed wat ik wilde, maar ENTER heeft me geholpen om dit helder te krijgen.

Rick - “I can be myself”

At ENTER they really understand my passion for technology and they have my back: here I grow as an engineer and as a person.

Evans - “This tech nomad’s got his back covered”

ENTER vond een project dat echt bij mij past en maakte het mogelijk om binnen twee jaar door te groeien van Junior naar Senior Test Engineer.

Anja - “The freedom to voice my visions”

Bij ENTER startte ik in een nieuwe omgeving, in een nieuwe branche en in een nieuwe rol. Ik krijg de vrijheid om te ontdekken en mezelf te ontwikkelen.

Rutger - “The freedom to explore”