ENTER Traineeship

Een ENTER Traineeship is een echt Technical Talent Fast Track:

  • Technisch uitdagende projecten die je uitvoert bij de top 100 high tech werkgevers van Nederland;
  • Je krijgt de kans om gericht rond te kijken en ervaring op te doen bij verschillende opdrachtgevers en in verschillende domeinen en industrieën;
  • Dankzij ons netwerk en kennis van de klanten en hun competenties helpen wij je bepalen welke opdracht perfect bij jou past;
  • Je hebt toegang tot de ENTER Academy met 1-op-1 coaching, een Talent Scan en een uniek cursuspakket;
  • Je wordt onderdeel van het ENTER team en het ENTER netwerk van ambitieuze collega’s!

Hoe kies je je eerste baan?

Als net afgestudeerde ingenieur is het vaak lastig om te bepalen in welke baan je wilt starten. Er zijn een paar dingen die je zeker weet: 1. je wilt werken in een high tech omgeving waarin ruimte is voor jouw ambities (want nu je diploma op zak is, wil je meters gaan maken!), 2. je wilt je kennis kunnen toepassen, resultaat zien van je werk, nóg meer leren en nog verder groeien. Maar op welke rol wil je solliciteren? Dat is lastig te bepalen in het oerwoud van functietitels. Daarnaast is er nog de werkomgeving. Hoe bepaal je wat je belangrijk vindt aan een bedrijfscultuur? Je vastleggen is dan ook lastig en rondkijken lijkt aantrekkelijk, maar hoe zorg je er dan voor dat er nog steeds een duidelijke ontwikkellijn zichtbaar is op je CV en je niet gezien wordt als job hopper?

Komen deze vragen je bekend voor? Dan zou een ENTER Traineeship wel eens heel goed bij je kunnen passen! Hierin krijg je de kans om in een periode van drie jaar, twee tot drie uitdagende opdrachten uit te voeren bij de top 100 high tech werkgevers van Nederland. Opdrachten waarin je gelijk aan de slag gaat. En dus de kans krijgt om direct je kennis toe te passen en resultaat ziet van je werk. Meestal voer je jouw projecten uit bij verschillende werkgevers. Het kan dus zijn dat jij in drie jaar tijd ervaring op doet bij bijdrijven zoals Philips, NXP, ASML, Bosch, TNO of Océ. Een heel goed begin van een veelbelovende carrière!

Trainees hebben volledige toegang tot de ENTER Academy

Vanuit ENTER ondersteunen wij je om het beste uit jezelf te halen. Allereerst door ons netwerk met jou te delen. Al ruim 15 jaar bouwen wij aan lange termijn relaties met onze klanten. Wij kennen de werkomgevingen door en door en kunnen goed inschatten waar jij op je plek bent. Dankzij de directe lijnen met onze klanten kunnen we snel schakelen met de juiste personen en weet jij waar je aan toe bent. Ben je aan de slag op een mooi project? Dan bezoekt je manager je regelmatig. Zo kunnen jullie ook samen bepalen welke cursussen en trainingen aansluiten bij jouw persoonlijke ontwikkelpad.
Natuurlijk zorgen we dat je deelneemt aan alle soft skill en technical cursussen die de ENTER Academy aanbiedt, maar het is ook mogelijk om een specialistische cursus te volgen die niet in het standaard aanbod zit. Je manager is je persoonlijke carrièrecoach en stelt samen met jou je unieke pakket samen. Bij ENTER sta jij immers centraal en vinden we het belangrijk dat onze collega’s alle ruimte krijgen om hun technische en persoonlijke talenten te ontwikkelen. Daarnaast krijg je van ons een Talent Scan. Een onafhankelijk en duidelijk rapport met jouw persoonlijke profiel, dat je talenten en groei mogelijkheden in kaart brengt. Een handige leidraad tijdens je ENTER Traineeship.

De inhoud van een ENTER Traineeship

Ieder ENTER Traineeship is een Technical Talent Fast Track en biedt toegang tot de ENTER Academy.
Tegelijkertijd is ieder ENTER Traineeship uniek. Het wordt voor jou samengesteld. Met opdrachten en opdrachtgevers waar jij het beste uit jezelf kunt halen. Binnen ENTER zijn deze onderverdeeld in diverse Business Units: Applications, Chemical, Electronics, Embedded, Mechanical, Mechatronics, Physics, Production Development en System Test & Integration. Je kunt kiezen voor een ENTER Traineeship binnen een Business Unit, maar het is ook mogelijk om te switchen tussen de Business Units. Jouw ENTER manager helpt je om de juiste keuze te maken.

Jouw collega’s

Trainee zijn bij ENTER betekent ook dat je direct toegang hebt tot het netwerk van ENTER collega’s. Je ontmoet ze bij de Technical Meetings, waar je kunt sparren over de laatste technologische ontwikkelingen, maar ook bij de vele ‘fun events’. Zo is er ieder jaar een bbq, kerstdiner, gaan we karten, pub-quizzen en maken we de Efteling onveilig tijdens de familiedag waarbij je je partner en/of gezin mee kan nemen. Alle collega’s hebben overigens een HBO, WO, PDEng of PhD diploma in een relevante technische richting. En ze komen niet alleen uit Nederland, op dit moment hebben we 35+ nationaliteiten in ons team.

Wie zoeken we?

Natuurlijk hebben onze trainees een technisch HBO of WO diploma op zak met een prima cijferlijst in de richting van elektrotechniek, natuurkunde, chemie, wiskunde, biomedische wetenschappen, werktuigbouwkunde, aerospace, of een soortgelijke richting. Ze staan aan het begin van een veelbelovende loopbaan, spreken zowel Nederlands als Engels en worden bovenal gekenmerkt door hun ambitie om het beste uit zichzelf te halen. Ze houden van ‘learning on the job’ en duiken graag de techniek in en willen oplossingen vinden voor de problemen van morgen. Na een korte inwerkperiode gaan ze aan de slag. Ze zijn nieuwsgierig: naar nieuwe technieken, nieuwe werkomgevingen en nieuwe collega’s. Hun communicatieve vaardigheden helpen ze om een probleem snel te begrijpen en zich snel thuis te voelen in een nieuwe omgeving. Kortom, ENTER Trainees zijn klaar voor het Technical Talent Fast Track!

En daarna?

Na een ENTER Traineeship liggen alle opties nog steeds voor je open. Want ook na je Traineeship kun je bij ENTER mooie projecten aanpakken. Maar misschien ga je zelf op zoek naar een nieuwe uitdaging of wil je bij één van onze partners blijven. Wat je ook kiest, je hebt met het ENTER Traineeship een sterk CV opgebouwd waarin je laat zien dat je technisch hoogwaardige opdrachten tot een goed einde brengt, ervaring hebt opgedaan in de top 100 high tech werkomgevingen van Nederland, en hebt geïnvesteerd in je persoonlijke groei.

Solliciteren

Solliciteer nu voor het ENTER Technical Traineeship. Gebruik hiervoor de sollicitatiebutton op deze pagina en laat je profiel bij ons achter.