Terug naar overzicht

Hardware Test Engineer Elektrotechniek

#Rotterdam #electrotechniek #electronica #electronics #hardware #test

Locatie
Rotterdam

Dienstverband
40 uur per week

Heb je interesse in de hightech machinebouw? In deze rol ontwikkel je testopstellingen, voer je tests uit, analyseer je data en ben je regelmatig op locatie bij de klant. Kortom een zeer uitdagende en afwisselende baan. Klinkt dit interessant voor je? Dan kom ik graag met je in contact!

Wat ga je doen?

Jouw rol is zeer veelzijdig. Op een dag ontwerp je een testopstelling, die je later in de werkplaats gaat bouwen. Een andere dag ben je in het veld om feedback te verzamelen van klanten over ervaringen met de verschillende robotsystemen. Een derde dag voer je Root Cause-analyse uit van een mislukte dataset van een test die je hebt uitgevoerd. Je werkt in een multidisciplinair projectteam met engineers van de mechanische, elektrische en software disciplines. Je moet de kloof tussen disciplines kunnen overbruggen om ervoor te zorgen dat de prestaties van het volledige systeem worden gewaarborgd. Belangrijkste verantwoordelijkheden: Je ontwerpt en bouwt testtooling voor ultramoderne robotsystemen, schrijft testplannen en voert de tests uit. Tot slot schrijf je het testrapport en het releaseadvies.

 • Ontwikkelen van testopstellingen;
 • Op locatie en in de werkplaats tests uitvoeren;
 • Root cause analyses uitvoeren;
 • Opstellen van een releaseadvies.


Functie eisen

 • Een afgeronde Bachelor of Master richting Elektrotechniek;
 • Je bent nauwkeurig en scherp op detailniveau;
 • Omdat je nauw betrokken bent met diverse testen moet je ook oog hebben voor de praktijk;
 • Je legt gemakkelijk contact met collega's en klanten;

Waar ga je aan de slag?

In deze rol ga je aan de slag bij één van onze goede relaties. Deze klant ontwikkelt innovatieve robotsystemen waarmee ze wereldwijd een unieke positie hebben verkregen. Verwacht een uitdagende functie waarbij geen dag hetzelfde is. De organisatie geeft vrijheid in de functie en vraagt verantwoordelijkheid van jou. Je komt bij een internationale en groeiende organisatie te werken met forse ambities op het vlak van innovaties en groei. Kwaliteit van service en producten staan hierbij voorop.

Als ENTER collega mag je natuurlijk ook een hoop van ons verwachten...

 • Een gedreven team en een inspirerende werkomgeving waar ons motto #techwithaheartbeat centraal staat!
 • Verwacht een uitdagende functie bij een internationale organisatie waar geen dag hetzelfde is;
 • We schalen je salaris in op basis van je ervaring. De schaal loopt van €2800,- tot €4500,- bruto per maand;
 • Terugkerende socials zoals de jaarlijkse BBQ, het kerstdiner, een pubquiz en onze geheel verzorgde familiedag in de Efteling;
 • Wij zijn zeer nauw betrokken bij jouw carrière en zorgen voor een persoonlijk ontwikkelingsplan en frequente coaching on the job.


Wil je nog meer weten over de rol van Hardware Test Engineer?

Neem dan contact op met Daan Breider via T +31 6 53 21 58 70 of E: daan.breider@enter-group.nl.


Zo enthousiast geworden dat je direct wilt solliciteren?

Ga dan naar de button solliciteren en laat je profiel achter. We laten je zo snel mogelijk iets weten. Door je profiel aan te maken en te solliciteren stem je in met ons privacy statement.