Terug naar overzicht

Certification Engineer

Locatie
Zuid-Holland

Dienstverband
40 uur per week

Heb jij interesse en/of ervaring met het keuren en certificeren van technische instrumenten? Weet jij hoe je wet- en regelgeving moet toepassen op deze instrumenten? Durf jij je collega's gevraagd en ongevraagd te adviseren over de producten? Mooi! Dan ga jij misschien wel werken als Certification Engineer voor een fantastisch bedrijf. En dit voor een goed salaris en volop doorgroeimogelijkheden!

Wat ga je doen?

Als Certification Engineer zorg je voor het organiseren van technische productcertificeringen. In deze rol sta je dagelijks in contact met internationale keuringsinstanties, en zet je in samenwerking met verschillende afdelingen ondersteunende processen in gang om de benodigde technische documentatie en productsamples beschikbaar te maken. Je stelt je op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen van de relevante wet- en regelgeving, en begrijpt de gevolgen daarvan. Jij bent verantwoordelijk voor de juiste interpretatie van deze wet- en regelgeving en deze overbrengen op andere partijen. Daarnaast ben je aanspreekpunt voor R&D en neem je deel in multidisciplinaire productontwikkelingsprojecten waarin je de technische haalbaarheid van producten bewaakt in relatie tot de relevante wet- en regelgeving. Je bent dus betrokken bij het gehele proces van procesontwikkeling tot de uiteindelijke certificering en keuringen.

Wat zijn precies de werkzaamheden? 

 • Als onderdeel van de productontwikkeling ben je actief in adviserende rol (over certificeringen) in projectteams.
 • Contact leggen en houden met keuringsinstanties. Jij ben het aanspreekpunt.
 • Offertes opvragen.
 • Documentatie van certificeringen en bijbehorende processen.
 • Je gaat mee naar (externe) keuringen en testen.

Vink jij de volgende boxen af?

 • HBO/WO technische opleiding (Elektronica, Natuurkunde of Werktuigbouwkunde).
 • Jij schakelt makkelijk met verschillende stakeholders en afdelingen.
 • Jij weet bij onvoorspelbare situaties structuur aan te brengen in je werk en ziet snel waar de prioriteiten liggen.
 • Jij hebt een sterk analytisch vermogen en weet problemen snel om te zetten naar oplossingen.
 • Jij beheerst de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

Wie zijn wij?

Technologie betekent vooruitgang. Voortdurend manieren vinden om dingen anders te doen, om producten, diensten en processen te verbeteren. Dat is waar het hart van elke technologieorganisatie en tech-professional sneller van gaat kloppen. In de projecten waar ze aan werken, maar ook voor zichzelf. Dat betekent voor elk individu iets anders. Voor de een betekent het begeleid worden naar hun droomproject; voor de ander betekent het het ontwikkelen van vaardigheden. Dat mogelijk maken, dat is mensenwerk. En daar gaat ons hart sneller van kloppen.

ENTER is gespecialiseerd in meerdere competenties: Chemie, Elektronica, Mechanica, Mechatronica, Natuurkunde, Productieontwikkeling en Softwaretechnologie.

De professionals van ENTER werken op projectbasis bij onze partners en opdrachtgevers. Wij selecteren en combineren projecten en medewerkers door aandacht op ervaring, ambities, persoonlijkheid en natuurlijk passie voor techniek. Ook communicatieve en schriftelijke vaardigheden spelen een rol bij het maken van de ideale match.

Onze Business Managers en Recruiters werken nauw samen en zorgen ervoor dat we de juiste collega's op het juiste moment voor onze klanten beschikbaar hebben. Daarnaast bieden we onze medewerkers een breed loopbaanperspectief.

#techwithaheartbeat

Als ENTER-collega mag je natuurlijk ook veel van ons verwachten:

 • Een salaris van €3.000-€5.500,- per maand op basis van opleiding en ervaring;
 • Vakantiegeld en reiskostenvergoeding;
 • Gedreven en enthousiaste collega's;
 • Veel ruimte voor groei en ontwikkeling;
 • Trainingen en coaching (op soft skills);
 • Terugkerende borrels zoals de jaarlijkse BBQ, het kerstdiner, een pubquiz en onze geheel verzorgde familiedag in de Efteling;
 • En nog veel meer!

Wil meer weten?

Ben je nieuwsgierig geworden en heb je nog een paar vragen over de functie van Certification Engineer? Neem dan contact op met Jim van Wetten via +31 6 21 64 38 06 of jim.vanwetten@enter-group.nl.

Zo enthousiast dat je direct wilt solliciteren?

Ga dan naar de solliciteerbutton en toon je profiel. We nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Door je profiel aan te maken en te solliciteren ga je akkoord met onze privacyverklaring.