24 november 2022

Claudia Wevers volgde de cursus Personal Effectiveness: “Je blijft ervan leren!”

“Ik zou de cursus volgend jaar weer kunnen volgen!” Claudia Wevers, Development Engineer bij een van onze klanten, heeft kort geleden de cursus Personal Effectiveness gevolgd bij ENTER. Het is een tweedelige cursus van ieder drie avonden waarbij je leert hoe je het beste kan communiceren met verschillende typen mensen. De cursus focust zich op hoe je een aantal basis skills verbetert die je iedere dag nodig hebt en hoe je met personen omgaat die je van nature iets minder goed liggen.

Claudia: “Bij de cursus leer je hoe je het best kunt communiceren met verschillende typen mensen. Je hebt bijvoorbeeld mensen die graag de leiding nemen of mensen die meer analytisch zijn. Dan heb je nog de extraverte mensen die vaak aanwezig zijn en de introverte mensen die wat stiller zijn. Vanuit je eigen skills en persoonlijkheid leer je dan hoe met iemand kunt communiceren. Ook leer je bijvoorbeeld hoe je met iemand moet omgaan wanneer diegene gefrustreerd is.”

De tijd nemen
Het belangrijkste wat Claudia meeneemt wanneer ze moet communiceren met iemand die haar minder goed ligt, is om eerst rustig de tijd te nemen en om dan na te gaan waar het probleem ligt. “Vaak wordt een probleem tussen twee personen gelegd, terwijl het probleem heel ergens anders ligt. Het probleem is vaak de oorzaak van de frustratie bij een persoon en dan is het van belang dat het over het probleem gaat en niet over de frustratie. En heel goed luisteren!’ voegt Claudia toe. ‘Dan voelen mensen zich gehoord en dan kan je verder met het probleem.”

Claudia WeversDe cursus helpt ook als je effectief je ideeën wil overbrengen. “Ik werk met veel mensen samen en dan kan het handig zijn om wat handvatten te hebben om je ideeën goed over te brengen. Ook bij het krijgen en geven van feedback komt de cursus goed van pas”, aldus Claudia. Tijdens de cursus zijn er verschillende persoonlijkheden aanwezig waardoor je van elkaar kan leren. “Jouw manier van aanpak kan bijvoorbeeld heel anders zijn dan die van iemand anders. En door die manieren met elkaar te bespreken, leer je van elkaar. Iedereen heeft weleens met een ‘lastig’ persoon te maken, dus voor de cursus maakt het ook niet uit of je uit hetzelfde werkveld komt. En stel je komt wel allemaal uit hetzelfde werkveld, dan nog zit er veel verschil in de persoonlijkheden die aanwezig zijn. Ik zou de cursus volgend jaar weer kunnen volgen, omdat je ervan blijft leren.“