20 juli 2020

ENTER het Clean Code event

Niets staat onderhoud, debugging en een continue ontwikkeling van software meer in de weg dan een haastig geschreven code. Onder druk van een deadline echter, is de verleiding om dingen te hacken soms groot. Maar eenmaal een hack, altijd een hack. En als je applicatie groeit, zijn het die onherkenbare vervelende dingen die jouw leven (en dat van je collega's) erg moeilijk kunnen maken.

Een code is schoon als het gemakkelijk te begrijpen is - door iedereen in het team. Clean code is goed te lezen en eenvoudig aan te passen, uit te breiden en te onderhouden. Ook door anderen dan de schrijver van de code.

In zijn boek "Clean Code: A handbook of Agile Software Craftsmanship" geeft Robert C. Martin praktische richtlijnen hoe dit soort code te maken en te onderhouden zijn.

Wij nemen zijn ideeën mee in een reeks online evenementen, waarin we deze ideeën niet alleen bespreken maar ook in praktijk brengen. Vast iets meer zien? Bekijk deze video.

Data: vanaf 1 september elke eerste dinsdag van de maand van 19.00 tot 20.30 via MS Teams. Deelname is gratis en staat open voor iedereen met interesse in het onderwerp, ook als je niet voor ENTER werkt. Meld je hiervoor aan bij Koen Schilders, dan stuurt hij je de uitnodiging: Koen.Schilders@enter-group.nl

Eerste sessie: dinsdag 1 september