15 juni 2023

Fontys en ENTER slaan handen ineen

De afgelopen periode kreeg ENTER hulp van een aantal studenten van Fontys Hogescholen in Eindhoven. Deze studenten volgden de minor ‘Your Future Work’ van de opleiding Fontys HRM & Psychologie. In deze minor ligt de focus op internationale cultuurverschillen. ENTER gaf de studenten de opdracht om een workshop te bedenken op gebied van ‘boeien en binden van de internationale cultuurverschillen binnen ENTER’. Na een periode van onderzoek en uitwerking werd deze workshop ook daadwerkelijk uitgevoerd met een aantal internationale collega’s van ENTER.

De studenten hadden een drietal werkvormen bedacht met als doel het opbouwen van een band tussen verschillende partijen. Zo was er een opdracht waar één persoon alleen verbaal, met zijn handen op de rug, de rest instructies moest geven over wat zij moesten bouwen van Lego. Het draait bij deze opdracht om duidelijke en goede communicatie, maar dus wel met ‘een handicap’. Verschillen tussen culturen kwamen hierbij duidelijk boven drijven. Er werd serieus gewerkt, maar ook veel gelachen. Vanuit de deelnemers kwamen dan ook positieve geluiden over de workshop.

Impact

Naast de samenwerking met de minor gaf ENTER’s Talent Manager Erica Schepers ook een interactieve cursus over diversiteit aan een aantal Fontys studenten. Aangezien ENTER veel internationale medewerkers heeft, heeft Erica toegelicht hoe wij bij ENTER deze groep begeleiden. Wat veel mensen namelijk onderschatten, is hoeveel impact een verhuizing heeft op de mens. Ook komen expats in een heel andere werkomgeving terecht met een andere werkcultuur. Daarom is een goede begeleiding van belang. In groepsverband deelden de studenten hun eigen ervaringen en zo kwamen de verschillen in culturen naar voren.

Zowel voor ENTER als voor Fontys leverde deze samenwerking nieuwe inzichten op.

Studenten van Fontys geven een workshop aan internationale collega's van ENTER