02 augustus 2022

Patrick van der Vlist: “De uitdaging zit hem vaak in het zoeken naar een simpele oplossing”

Patrick van der Vlist werkt sinds november 2021 als Lead Engineer bij een bedrijf dat electronica ontwikkelt voor slimme mobiliteitsoplossingen, semiconductoroplossingen en connectiviteit. Patrick is als Lead Engineer verantwoordelijk voor de coördinatie van projecten en voor het aansturen van diverse engineers.

Het bedrijf waar hij werkt, is een internationale organisatie die elektronica ontwikkelt en levert waarmee een bijdrage wordt geleverd aan thema’s rondom duurzaamheid. De focus ligt op de ontwikkeling van toekomstige oplossingen voor elektrische aandrijflijnen, laadinfrastructuur voor elektrische auto’s, duurzame agrarische toepassingen, digitalisering van medische oplossingen en de productie van microchips. Deze ontwikkelingen zijn mogelijk door de 2.500 specialisten die werkzaam zijn voor dit bedrijf in 6 verschillende landen. De producten die worden aangeboden, worden van begin tot eind gemaakt en geleverd in alle disciplines.

Patrick is momenteel met verschillende projecten bezig. Het gaafste project waar hij aan meewerkte, was een project voor een multinational. Patrick: “Deze klant heeft in Azië enkele fabrieken en had veel last van aardbevingen. Bij deze aardbevingen gingen er vaak machines stuk die vervolgens moesten worden vervangen. Ik mocht meedenken aan oplossingen voor dit probleem en deze ook maken. Nu worden de zwaardere delen van zulke machines bijvoorbeeld met magneten vastgezet wanneer er een aardbeving is. De uitdaging bij dit project ligt hem in de simpliciteit. Je kunt van alles toevoegen aan de machine, maar het moeilijkste is om de machine simplistisch te houden. Het is van belang om te maken wat de klant wil’.

"Ik vind het belangrijk om gehoord te worden en dat word ik ook bij ENTER"

Patrick van der VlistEchte interesse
Patrick ging van de Havo naar het MBO, waar hij Electrical Engineering studeerde. Tijdens zijn tijd op het MBO is hij bij een kleine machinefabriek gaan werken die actief is in de metaalindustrie. Na het MBO ging Patrick Elektrotechniek studeren op het HBO. Voor zijn afstudeerstage kwam hij eerder al terecht bij het bedrijf waar hij zijn huidige opdracht doet via ENTER, maar na zijn stage ging hij eerst terug naar de machinefabriek waar hij al werkte. Toen nam een van onze accountmanagers, Bart, contact met hem op via LinkedIn. “Bart liet al vanaf het begin zien dat hij echt geïnteresseerd was in mij. Niet alleen op zakelijk gebied, maar ook in mijn privéleven”, vertelt Patrick. “De meeste recruiters willen je alleen maar binnenhalen en snel een deal sluiten. Ik vind het heel belangrijk om gehoord te worden en dat word ik ook bij ENTER”.

"Ik werk om te leven, ik leef niet om te werken"

Patrick van der Vlist


Als er wordt gevraagd naar waar Patrick zijn hart sneller van gaat kloppen, zegt hij met een grote glimlach; ‘’Los van mijn vriendin? Goede discipline binnen een team en het zoeken naar oplossingen samen met de klant. Door met de klant te sparren, komen we tot nieuwe inzichten. Zo geven wij de klant nieuwe inzichten en omgekeerd.” In de toekomst wil Patrick graag vader worden en reizen. “Mexico en Japan staan hoog op mijn lijstje. Als ik dan naar Mexico ga, zou het gaaf zijn als ik Spaans zou spreken.” En hij voegt daar aan toe: “Ik werk om te leven, ik leef niet om te werken.”

Patrick
Patrick van der Vlist