19 oktober 2020

Rutger Frantzen 5 jaar in dienst

‘Time flies when you’re having fun’, een uitspraak die zeker van toepassing is op Rutger Frantzen. Intussen 5 jaar in dienst bij ENTER, een periode die hij helemaal niet als lang ervaart. “Ik ben nu aan mijn derde interessante opdracht bezig. Als je doet wat je leuk vindt, gaat de tijd gewoon ontzettend snel.”

Hij begon via ENTER bij Philips op een opdracht op het gebied van digitale pathologie. Daarna volgde ASML en nu zit hij bij Nedschroef. Rutger: “Ik besefte laatst dat ik daar ook alweer een jaar zit!” Interessant werk, fijne collega’s én de kans om zich steeds verder te ontwikkelen: dat is voor Rutger de succesformule van de afgelopen 5 jaar. “Daar ben ik Koen Schilders en Perjan Kuijten van ENTER ook heel dankbaar voor. Ik kwam binnen als Front End Developer en ik ben nu team lead. Ik krijg steeds het vertrouwen en de ruimte om de dingen te doen die bij mij passen.”

"Teamgevoel én betrokkenheid, daar draait het voor mij om"

Rutger Frantzen

Rutger Frantzen
Rutger Frantzen


Boegbeeld

In de 5 jaar dat hij nu voor ENTER werkt, heeft hij zich altijd betrokken gevoeld bij ENTER. In verschillende marketinguitingen vervulde hij dan ook een rol als een soort ‘boegbeeld’: met portretfoto en quote ‘The freedom to explore’. “Toen ik daarvoor werd gevraagd, vond ik dat hartstikke leuk. Ik voel me thuis bij ENTER. Ik ontmoet ook graag mijn andere collega’s op de verschillende sociale events. Dat dat door COVID nu even niet kan, is echt heel jammer.”

Ook zijn Nedschroef collega’s ziet hij niet live. “We blijken ook online een geoliede machine te zijn als team, maar toch mist er een dimensie. Je hebt geen koffiepraat en nieuwe collega’s werk je in zonder ze eens echt in de ogen te kunnen kijken. Voorheen gingen we geregeld naar Wenen, waar ook een deel van ons team zit. Als je elkaar ook persoonlijk kent, werkt het net wat makkelijker en veel leuker. Als je live gaat met een product waar iedereen keihard voor heeft gewerkt, dan wil je dat toch even met elkaar kunnen vieren. Even samen een biertje drinken.”

"Ik voel me thuis bij ENTER. Ik ontmoet ook graag mijn andere collega’s op de verschillende sociale events."

Rutger Frantzen

Invictus Games

Teamgevoel en betrokkenheid, daar draait het om voor Rutger. Zo kwam hij 12 jaar geleden ook bij het Rode Kruis terecht als vrijwilliger. “Ik vond dat ik een EHBO cursus moest volgen. Ik woonde net in Den Haag en dacht: ‘Misschien leer ik zo nog wat mensen kennen’. En voor ik het wist, was ik bij van alles en nog wat betrokken”, vertelt hij droog lachend. Voor de regio Haaglanden is hij nog steeds coördinator op evenementen. Weer die lach: “Ja, nu dus even niet…” Maar dat wil niet zeggen dat er afgelopen periode niets moest gebeuren, integendeel. “We ondersteunen nu bij de aansturing van diverse COVID interventies. Dat varieert van het werven van vrijwilligers voor het inpakken van voedselpakketten, tot het organiseren van ondersteuning bij griepvaccinaties en het regelen van logistieke zaken voor de GGD.” Nu is hij bezig met de plannen voor de ondersteuning van de Invictus Games, die volgend jaar als het goed is in Den Haag plaatsvinden.

In Brabant, waar hij nu woont, is hij teamleider van het Rode Kruis Noodhulpteam. In die hoedanigheid draagt hij ook een pieper. “Want ik blijf in eerste instantie natuurlijk altijd hulpverlener.” Intussen heeft hij twee eretekens ontvangen van het Rode Kruis, waarvan er eentje maar eenmalig werd uitgereikt aan 150 vrijwilligers als aanmoedigingsprijs om het 150-jarige bestaan van het Rode Kruis te vieren. “Daarvoor moest je worden voorgedragen en ik had daar zelf anderen voor voorgedragen. Die kregen de onderscheiding, maar ikzelf dus ook! Dat vond en vind ik oprecht heel bijzonder.”