24 juni 2022

IPad als vervanging van basisstation

Case Arsha Shiri Foto 2

Arsha startte in maart 2021 met een nieuw project bij een van onze opdrachtgevers. Het doel van dit project is om een iPad te gebruiken als vervanging voor een basisstation. Dit basisstation is onderdeel van een systeem dat wordt gebruikt om CTG-gegevens in ziekenhuizen te controleren en naar de servers van de ziekenhuizen te sturen. Met behulp van een patch worden waarden gelezen. Met Bluetooth worden deze gegevens naar het basisstation gestuurd.

De iPad vervangt het basisstation en fungeert als een apparaat voor het op afstand monitoren en weergeven van CTG-gegevens. Ook stuurt de iPad de gemeten gegevens naar de server van het ziekenhuis (Central Monitoring System of CMS). De grootte van het basisstation en de andere voorzieningen die nodig zijn om de verbinding met de patch- en ziekenhuisservers te verzekeren, zijn een probleem en daarom kan dit alleen worden toegepast in ziekenhuisomgevingen. Door het basisstation te vervangen met een iPad wordt deze beperking opgeheven.

Arsha is tijdens dit project verantwoordelijk voor het verzorgen van continu integratie van software die ontwikkeld is in macOS. Ook is Arsha verantwoordelijk voor het werken aan het backend gedeelte van de software. De backend is verantwoordelijk voor het ophalen van de ruwe data uit de patch, het versturen van deze data naar het AI algoritme én het overbrengen van de berekende data door het algoritme naar de GUI van de iPad applicatie en Milou. Milou is een applicatie voor de archivering voor CTG-gegevens. Het is een systeem dat real-time gegevens levert met statusupdates van elke kamer in het ziekenhuis tegelijkertijd.