30 september 2022

Toekomstige oplossingen

Patrick werkt sinds kort als Lead Engineer bij een bedrijf dat elektronica ontwikkelt voor slimme mobiliteitsoplossingen, semiconductoroplossingen en connectiviteit. Als Lead Engineer is hij verantwoordelijk voor de coördinatie van projecten en voor het aansturen van diverse engineers.

De focus van het bedrijf waar Patrick werkt, ligt op het ontwikkelingen van toekomstige oplossingen voor elektrische aandrijflijnen, laadinfrastructuur voor elektrische auto’s, duurzame agrarische toepassingen, digitalisering van medische oplossingen en de productie van microchips. Door de 2.500 specialisten die werkzaam zijn voor dit bedrijf zijn deze ontwikkelingen mogelijk. De producten die door het bedrijf voor aangeboden, worden van begin tot eind gemaakt en geleverd in alle disciplines.

Patrick houdt zich momenteel bezig met verschillende projecten. Het gaafste project waar hij aan mee heeft mogen werken, was een project voor een multinational. Deze multinational heeft enkele vestigingen in Azië en deze vestigingen hadden veel last van aardbevingen. Tijdens de aardbevingen ging er vaak iets stuk aan de machines waardoor deze telkens moesten worden vervangen. Patrick heeft mogen meedenken aan oplossingen voor dit probleem. Nu worden de zwaardere onderdelen van de machines vastgezet met magneten wanneer er een aardbeving plaatsvindt. De grootste uitdaging bij dit project was volgens Patrick de simpliciteit. Er kan van alles worden toegevoegd aan de machines zoals Bluetooth, maar het moeilijkste is om de machines simpel te houden. Het is van groot belang om te maken wat de klant ook daadwerkelijk wil.