30 september 2022

Voederrobot voor koeien

Case Arsha Foto 2

Arsha Shiri werkt intussen bijna anderhalf jaar bij ENTER. Een stap die hij zette, omdat hij dacht bij ENTER interessante projecten te kunnen doen waar hij veel van zou kunnen leren. “En dat kwam uit”, vertelt hij. Hij werkt op dit moment voor een innovatief bedrijf waar oplossingen voor het (grote) boerenbedrijf worden ontwikkeld.

“Ik heb Civil Engineering gestudeerd en kwam toen naar Nederland om een Master te halen aan de TU Delft in Structural Engineering. En toen kwam ik erachter dat ik heel graag software wil ontwikkelen. Toen ben ik als engineer begonnen bij een bedrijf waar ik ook een beetje software kon doen en door heel veel te studeren en te leren én mijn kans te pakken bij ENTER, ben ik nu geworden wat ik wilde.” En dus ontwerpt hij nu software en verhelpt hij bugs.

“We gaan ook echt naar de boerderijen die onze software gebruiken om het ter plekke te installeren. Het is één ding om achter een computer te zitten en dingen te bedenken, maar het is totaal anders als je daar bent en ziet wat de boeren nodig hebben.” Arsha is lid van het team dat de software voor een voederrobot voor koeien onderhoudt. Deze robot neemt eten mee naar de koeien. Iedere koe heeft andere behoeften voor het voer. De ene koe heeft bijvoorbeeld meer eten nodig en de andere koe een ander recept. De boer heeft hiervoor een webinterface en kan op die manier voor elk deel van de stal precies instellen wat de koeien in dat deel nodig hebben.