28 juni 2022

André Kuipers spreker op inspiratiesessie voor klanten

Afgelopen week mochten wij eindelijk onze klanten weer in levenden lijve ontvangen. En niet alleen zij waren bij ons te gast, ook André Kuipers was aanwezig om onze klanten en ons een enthousiast verhaal over zijn ervaringen in de ruimte te vertellen.

Meer dan een uur sprak hij bevlogen over zijn leven in de ruimte en hoe ruimtevaart en technologie met elkaar verbonden zijn. Zo ging hij wat dieper in op de satellieten in de ruimte en hun funties. Ook vertelde hij alles over zijn persoonlijke route naar de ruimte. Hij liet zien wat een astronaut allemaal moet doorlopen, wil hij of zij de ruimte in gaan. Je moet bijvoorbeeld veel kennis hebben over hoe het ISS (International Space Station) werkt en in elkaar zit voor het geval er iets misgaat. Ook moet je als astronaut een bepaalde conditie hebben. “Je hoeft geen topatleet te zijn, maar een beetje conditie is zeker nodig met de omstandigheden waar je je in gaat begeven”, vertelt André.Ook nam hij iedereen mee de ruimte in aan de hand van prachtige foto’s, die hij vaak zelf maakte.
Hij vertelt; “Als je een foto wilt maken van Nederland moet je snel zijn. Je hebt ongeveer 8 seconden om de perfecte foto te maken door de snelheid waarmee het ISS om de aarde gaat. En wanneer je de zonsondergang mist, dan wacht je drie kwartier en heb je weer een kans om een mooi foto te maken”.

Na de interessante presentatie van André was het tijd voor een hapje en een drankje op onze eigen dakterras. Elkaar ontmoeten om bij te praten na een aantal jaar waarin dat nauwelijks of niet kon; al onze gasten genoten ervan en wij zelf ook!