30 augustus 2022

Berry: “Detachering was voor mij een logische keuze”

Berry Verschueren begon zo’n anderhalf jaar geleden aan zijn werkende leven, na een studie Computer Technologie aan de Fontys Hogeschool in Eindhoven en een Master in Computer Science en Engineering aan de TU Eindhoven. “Ik was heel jong toen ik van het HBO kwam, dus een Master was voor mij een logische keuze”, vertelt hij. “En daarna wist ik niet waar ik precies wilde werken, dus was detachering ook een logische keuze.” Nu werkt hij via ENTER in de semiconductorindustrie, bij een chipmachinefabrikant.

“Ik zit in het facilities team van een bepaald project. Dat team doet nametingen aan de machine en we faciliteren software modules voor de andere teams. Daarnaast zijn we verantwoordelijk voor de infrastructuur van de machines; routers en firewalls etcetera. Alles om ervoor te zorgen dat de randapparatuur van de machines goed blijft werken. Ik draai als programmeur volledig mee in dat team. Ik ben bovendien de expert aan de netwerkkant: firewalls en switches.”

Domeinkennis
Expert op een deelgebied of niet; Berry is veruit de jongste in zijn team. “De ervaring spat er gewoon vanaf bij mijn collega’s. Ik kan dus heel veel van ze leren en heel veel van hun kennis meenemen in mijn eigen ervaring. Het eerste jaar draaide voor mij dan ook vooral om het boven water houden van mijn hoofd en mijn weg vinden binnen dit grote bedrijf. Domeinkennis opdoen. Maar nu ben ik ook kennishouder en kloppen mensen ook bij mij aan. Dat geeft een andere insteek aan de gesprekken die ik met collega’s heb.”

Die gesprekken voert Berry tegenwoordig weer op kantoor in plaats van thuis. “Nou ja, voor de helft van de tijd dan”, legt hij uit. “Ik werk afwisselend op kantoor en thuis. Dat brengt een fijne balans. Op kantoor zie ik ook collega’s van andere teams. Dat is interessant en leuk, maar geeft ook weer afleiding die ik thuis niet heb. Dus min of meer de helft thuis en de helft op kantoor is perfect voor mij.”


Berry Verschueren
Berry Verschueren