26 juli 2022

BLOG: De 7 vooroordelen van detachering. Terecht of toch niet?

Wat zouden redenen kunnen zijn voor jou om te kiezen voor de samenwerking met een detacheringsorganisatie? Over dat onderwerp schreef ik eerder dit artikel. Natuurlijk is het heerlijk om te benoemen waarom we als ENTER voor jou als (jong)professional van toegevoegde waarde zijn. Maar, naast voordelen, bestaan er een hoop aannames over het werken via een detacheringsconstructie. Onderstaand heb ik enkele van de veelvoorkomende vooroordelen op een rijtje gezet, met als doel hierover ons perspectief met je te delen.

De detacheerder verdient geld over mijn rug.
Hoe werkt dat nou eigenlijk? Wanneer je via ENTER gedetacheerd wordt, betekent dat dat wij je een marktconform salaris betalen. Het is zo dat wij onze dienstverlening bij onze opdrachtgevers in rekening brengen en niet bij jou.

Ik heb geen grip op het project waar ik ga starten.
Bij ENTER sta jij centraal. Dat betekent dat we aan de hand van jouw ambities, interesses en skills op zoek gaan naar een project dat hierop aansluit. We spelen graag een faciliterende en adviserende rol, waarbij jij uiteindelijk de definitieve keuze maakt voor het project en de opdrachtgever waarvoor je gaat starten.

Ik heb geen zekerheid.
We vinden het belangrijk om een samenwerking aan te gaan op basis van vertrouwen. Wanneer een project eindigt of je bijvoorbeeld tot de conclusie komt dat je je carrière over een andere boeg wil gooien, staan we ruim op tijd voor je klaar om een soepel vervolgtraject in gang te zetten. Daarnaast werken we vaak op basis van een vast contract, zodat je je ook op dat vlak geen zorgen hoeft te maken.

Charlotte
Charlotte van Orsouw
Bij een detacheerder word je als nummer behandeld.
Bij ENTER draait alles om mensen. Onze organisatie telt nu ruim 170 collega engineers die in projectvorm voor onze opdrachtgevers werken. We zijn klein genoeg om het persoonlijke contact gedurende de samenwerking te behouden, maar groot genoeg om uitdagende projecten te kunnen bieden bij de toonaangevende organisaties in de High Tech industrie. Fun fact; dat is ook anderhalf jaar geleden een van de redenen geweest dat ik er zelf voor koos om voor ENTER aan de slag te gaan als recruiter. Je krijgt de ruimte om jezelf te zijn, persoonlijke benadering en de mogelijkheid om jouw eigen ambities waar te maken.

Ik ben bang dat ik veel moet wisselen van project.
De meeste van onze projecten duren 1 á 2 jaar. Je krijgt dus genoeg ruimte om de organisatie en functie te leren kennen en van toegevoegde waarde te zijn. Daarnaast hebben we bijvoorbeeld ook collega’s die verdieping vinden binnen hun opdracht en zo door kunnen blijven groeien, waardoor ze meerdere jaren voor dezelfde opdrachtgever actief zijn.

Ik moet het hele land door voor de projecten die ik uitvoer.
We hebben in de afgelopen 20 jaar een samenwerking opgebouwd met diverse organisaties in Noord-Brabant en in de Randstad. Wij houden rekening met jouw wensen, dat gaat verder dan alleen het projectinhoudelijke werk en heeft ook betrekking op de reisafstand die jij wenst af te leggen voor je werk.

Detacheringsorganisaties begrijpen mijn vaardigheden niet.
Bij ENTER werken intern diverse collega’s met een technische achtergrond en ruime ervaring in de branche. We weten dus waar jij het over hebt, zowel op vakinhoudelijk als op professioneel vlak staan we voor je klaar als sparringpartner. We werken bij ENTER in kleine teams, verbonden aan een van onze competenties. Zo heb je altijd je eigen ENTER manager met wie je kunt sparren over je werk en die bovendien je aanspreekpunt is voor alles wat voor jou belangrijk is, zowel gedurende het sollicitatieproces, als tijdens de samenwerking.