26 april 2022

BLOG: Soms loopt het even anders. En dat is prima!

Op de onderste foto zie je onze woonkamer, of althans, wat ooit onze woonkamer was… Enkele maanden geleden ontdekte ik een vochtplek aan een muur. En korte tijd later nog één. En toen nog eentje. En even later op vrijwel elke muur op de benedenverdieping. Waar we eerst nog hoopten dit op te kunnen lossen met goed en regelmatig luchten en een likje verf, vervloog die hoop heel snel toen we ontdekten dat onze vloerverwarming lekte.

Door: Cune Peters

Cune PetersIk zag een klein rampscenario voor me. Alle tegels eruit, de keuken afgebroken, ontvochtigers die dagenlang aan moesten en wij met ons gezin 8 weken de deur uit. Veel regelwerk, lichte stress en een omgegooide agenda. Iets waar we echt totaal niet op zaten te wachten natuurlijk…

Wellicht herken je hier iets van. Zelfs als je nog nooit lekkage hebt gehad of een keukenverbouwing, is er vast wel eens ooit iets in je leven gebeurd waar je echt he-le-maal niet op zat te wachten en wat een kleine ramp of op zn minst een enorme teleurstelling voor je was. Zoals met het plannen van je carrière. Je was toe aan een volgende stap, werd benaderd door een recruiter, voerde een paar fijne gesprekken en je was klaar voor een contractaanbod voor die hele leuke nieuwe baan.

Onverwacht
En dan belt de recruiter... En waar zij of hij eerst nog lange, enthousiaste gesprekken met je voerde, is de boodschap ditmaal kort: er is gekozen voor iemand anders. Je voelt het als een koude douche over je heen slaan. Totaal onverwacht zit je ineens niet meer in het proces voor een baan die ideaal voor je leek!

woonkamer cune
Kleine rampMaar al snel voel je ook ergens iets van… wat is het? Opluchting? Ja, het lijkt op opluchting. En je beseft je dat je eigenlijk toch een aantal taken miste in de functie. En, heel eerlijk, ook de bedrijfssfeer paste toch niet helemaal bij je. Ineens heb je voor ogen wat het wél zou moeten zijn en kun je gericht op zoek naar iets dat wél je droomjob is.

'Blessing in disguise'

Net zoals ik dankzij die lekkage in ons huis op zoek kon naar nieuwe tegels en een nieuwe keuken. Die kleine ramp bleek een ‘blessing in disguise’; ons huis is nog nooit zo mooi en naar onze zin geweest en als ik nu van mijn werk thuiskom, stap ik helemaal blij naar binnen!

Ik verkoop geen vloeren en ook geen keukens, dus bij die keuze kan ik je niet helpen. Maar ik weet wel veel van het zoeken naar een nieuwe baan en het jou daarbij begeleiden. Dus ben je op zoek naar een nieuwe stap binnen het domein Software Technology? Neem dan contact met me op en samen zorgen we ervoor dat jij je elke dag op je nieuwe werk net zo blij voelt als ik in ons ‘nieuwe’ huis.

Soms loopt het even anders dan je dacht. En dat is prima.