30 september 2021

Charlotte maakte een carrièreswitch en is nu met veel plezier Recruiter

Charlotte maakte een half jaar geleden de overstap naar ENTER als Recruiter. Hiervoor werkte ze als marketeer in een totaal andere branche. Waarom koos ze voor een ander carrièrepad, hoe zien haar dagen er nu uit en hoe bevalt het haar?

“Om met die laatste vraag te beginnen: goed! Heel goed”, vertelt ze enthousiast op het dakterras van het ENTER gebouw aan de Beemdstraat in Eindhoven. “Mijn oude vak vond ik ook heel interessant, maar ik miste het directe contact met mensen. Ik zoek graag dingen uit en ik leg graag verbindingen. Daarom zocht ik een baan waarin die twee aspecten bij elkaar komen.”

Uitdaging
Dat dacht ze dus te vinden in het vak als Recruiter. Een spannende stap, want een heel nieuw vakgebied. In de high tech, dus ook een heel nieuw domein. Charlotte: “De hele industrie is nieuw voor me. Maar dat was en is ook een uitdaging die het interessant maakt. Ik ben heel nieuwsgierig aangelegd. En het is natuurlijk ook een industrie die in Eindhoven floreert én die zich blijft ontwikkelen. Technologie is continu in beweging en daardoor word je zelf ook geprikkeld en leer je nieuwe dingen.”

"Technologie is continu in beweging en daardoor word je zelf ook geprikkeld en leer je nieuwe dingen"

Charlotte van Orsouw / Recruiter


Dat laatste was voor Charlotte ook een belangrijke reden om deze stap te wagen. “Ik krijg bij ENTER de ruimte om me op zowel persoonlijk als professioneel vlak te ontwikkelen. Bovendien is het gewoon echt een heel fijne club mensen. Mijn collega’s zijn allemaal verschillende persoonlijkheden die allemaal op hun eigen manier binnen de organisatie passen. Je kunt hier echt jezelf zijn. Dat trok me enorm aan tijdens mijn sollicitatieprocedure en het mooie is dat het ook precies is zoals ik had gedacht, het is hier echt een warm bad.” Ze is dan ook goed opgevangen door haar meer ervaren collega’s; Accountmanagers en Recruiters. “Met hen spar ik, ze geven me tips en delen hun best practices met me.”

Charlotte
Charlotte van OrsouwContact
Haar werk is ook wat ze ervan had gedacht: afwisselend en ook juist de dingen ze in haar eerdere werkervaringen miste, vindt ze erin terug. “Mijn werk bestaat uit het vinden van de juiste kandidaten via de verschillende kanalen die we daarvoor gebruiken. In één of twee interviews leer ik ze kennen en ontdek ik wat hun drijfveren zijn. Ik schakel continu met onze accountmanagers: wat zoeken ze en welke kandidaat past daarbij? Daarbij houd ik contact met kandidaten, ook als het niet meteen een match wordt.”

“Het is mijn taak als Recruiter om de juiste mensen te vinden en hen enthousiast te maken voor de projecten die we aanbieden én voor ENTER”, vervolgt Charlotte. “We zijn natuurlijk niet het enige bedrijf dat actief is in deze markt en we onderscheiden ons door het persoonlijke contact dat we aangaan met al onze relaties, dus ook onze kandidaten. Het gaat er hier niet alleen om wat ze kunnen op papier, maar ook om wie ze zijn en of ze bij ons en onze opdrachtgevers passen.”

"We onderscheiden ons door het persoonlijke contact dat we aangaan met al onze relaties"

Charlotte van Orsouw / Recruiter


Al met al heeft Charlotte precies gevonden wat ze hoopte toen ze aan deze baan begon. “En er is nog plaats in ons team, dus denk je erover zelf ook over te stappen naar dit leuke vak, reageer dan vooral. Oh, en dan heb ik het nog niet eens gehad over onze gezellige lunches en onze vrijdagmiddagborrels, die gelukkig weer vaste prik zijn.”