19 mei 2022

BLOG: De 5 verrassende voordelen van detachering

Als technische professional ligt de wereld aan je voeten. Je baankansen zijn bijzonder goed. Dus waarom zou je dan kiezen voor detachering? Ik geef je graag 5 goede redenen!

Om te beginnen leg ik je echter eerst even goed uit wat detachering nou precies inhoudt. Detachering is ‘het uitlenen van medewerkers aan een derde partij’. In de praktijk betekent dit dat iemand dan in dienst komt bij een projectorganisatie, jij bij ons dus in dit geval. We gaan op zoek naar jouw drijfveren en kwaliteiten als engineer. Daarnaast hebben we verschillende opdrachtgevers met capaciteitsvraagstukken, die daarmee bij ons komen. Wij kijken vervolgens welke projecten bij jou passen, uiteraard allemaal in overleg. Als dan zowel onze klant als jij een match zijn, ga je voor een bepaalde periode aan de slag bij die opdrachtgever.

Zekerheid
Je komt dus bij ons in dienst; wij worden jouw werkgever en geven jou een contract. Via ons ga je aan de slag bij een opdrachtgever. Wij zorgen verder voor je als een goed werkgever en dat betekent bijvoorbeeld dat we je pensioen ook goed voor je regelen en dat je je via ons kunt ontwikkelen op zowel professioneel als persoonlijk vlak.

Touwtjes in eigen handen
In elke baan kun je de regie over je carrière pakken en besluiten om het over een andere boeg te gooien. Maar wanneer je als gedetacheerde werkt, gaat dit vaak nét wat makkelijker. Als je dan namelijk graag ervaring wil opdoen in een andere branche of je binnen je specialisme anders wil ontwikkelen, bijvoorbeeld naar teamleider, zijn er legio mogelijkheden. Mogelijkheden waar je manager binnen ENTER graag samen met jou naar op zoek gaat.

Persoonlijke begeleiding
Bij ENTER werken we in teams, verbonden aan een van onze competenties. Hierdoor heb je altijd je eigen ENTER manager met wie je kunt sparren over je werk en die bovendien je aanspreekpunt is voor alles wat voor jou belangrijk is. Of dit nu een volgende stap in je carrière is, of een cursus, of dat het nou gaat om ontwikkelingen bij je opdrachtgever of persoonlijke omstandigheden: je manager besteedt veel tijd en persoonlijke aandacht aan jou en aan wat jij nodig hebt.

Afwisseling
Via detachering krijg je de kans om bij veel verschillende bedrijven binnen te kijken en ervaring op te doen. Je krijgt daarmee de kans om in verschillende branches je licht op te steken. Ook kom je met diverse bedrijfsculturen in aanraking. Zo kun je ontdekken waar je hart sneller van gaat kloppen. Ook leer je om je flexibel op te stellen. En doordat je met veel professionals in aanraking komt, bouw je bovendien razendsnel een netwerk op. Handig voor de toekomst!

Bij ENTER vinden we dit ook heel belangrijk voor je. Daarom zul je elkaar regelmatig treffen om ervaringen te delen. Tijdens vakinhoudelijke workshops, maar ook tijdens informele bijeenkomsten zoals borrels en barbecues of onze jaarlijkse ENTER familiedag.

Professionele community
De andere kant van dat netwerk, namelijk de kant van de opdrachtgevers, is natuurlijk ook belangrijk. Dankzij onze goede relaties met onze opdrachtgevers kunnen we deuren voor je openen bij uiteenlopende organisaties in verschillende branches. Bedrijven waar jij zelf nooit aan had gedacht, of waarvan je niet had verwacht er snel aan de slag te kunnen. Bij sommige grote internationale bedrijven is het soms wat lastiger om er op eigen houtje binnen te komen, terwijl wij de juiste contacten hebben om je voor de juiste klus bij de juiste mensen aan tafel te zetten.

Denk daarom eens aan detachering! Of je nu net uit de collegebanken komt en nog niet weet welke baan het beste bij je past, of je begeeft je na een aantal jaar bij een werkgever voor het eerst weer eens op de arbeidsmarkt: wij maken graag kennis met je.

Wil jij ook kennismaken met ons of wil je meer weten? Neem dan contact met me op.


Charlotte blog
Charlotte van Orsouw