07 maart 2023

Detachering als grote zakelijke liefde van ENTER’s nieuwe Director Technology Esther Smulders

“Ik heb eigenlijk niet voor detachering gekozen, het kwam per toeval op mijn pad.” Die conclusie trekt Esther Smulders, onze nieuwe Director Technology, als ze terugkijkt op haar carrière tot nu toe. “Ik ben erin gerold toen ik tijdens mijn studie via een uitzendbureau bij Willem II aan de slag ging. Ik begon daar met horecawerk, maar uiteindelijk coördineerde ik de horeca, deed ik de planning en stuurde ik de hostessen aan.” Vanaf dat moment realiseerde ze zich dat een toekomstige rol in een branche waarin mensen centraal staan het beste zou passen.

Zelf wilde ze graag verder studeren na de HEAO, dus begon ze aan een opleiding ‘Organisation studies’ aan de universiteit in Tilburg. Nog tijdens haar studie zette ze haar CV online en toen was het eigenlijk meteen raak. “Ik werd gebeld door een grote Nederlandse detacheerder. Die wilden in Eindhoven en Groningen voet aan de grond krijgen in het bank- en verzekeringswezen. Ik had geen idee wat het inhield, maar het klonk als een mooie uitdaging met veel perspectief!”

Voortvarend
Samen met een collega bracht Esther de markt in kaart en voortvarend gingen ze van start. In acht jaar tijd bouwde ze een succesvol team op en toen kreeg ze de vraag of ze verantwoordelijk wilde worden voor de Business Line Engineering in de regio Zuid. “Dat was een goede ervaring voor mij. Ik was een selfmade teamleider van een team dat ik zelf had opgebouwd. Nu kreeg ik een team dat ik niet had gekozen en zij mij niet. Dat was even zwemmen”, vertelt ze eerlijk. Om daar meteen aan toe te voegen: “Maar wel tof!” Na 10 jaar bij deze detacheerder werd het tijd voor een nieuwe stap.

Dat deed ze bij een van origine Engels recruitmentbureau, waar ze het een aantal jaar goed naar haar zin had en waar ze met haar team mooie doelen bereikte, maar na 4 jaar bouwen was het tijd om verder te kijken. De opvolging stond klaar, missie geslaagd!

Esther SmuldersUitdagende opdracht
Zorgen dat haar team zijn werk goed kan doen en kan excelleren, dat ziet Esther als haar opdracht. Ook bij ENTER. “En we willen groeien, er ligt hier een hele uitdagende opdracht. Er is zoveel mogelijk binnen ENTER en er is echt wat te winnen. Om daaraan bij te dragen, vind ik het leukste wat er is. Dat doe ik graag samen. Met mensen die hier al heel lang zitten, maar die ook heel erg openstaan voor mensen van buiten, mij in dit geval. Dat deze mensen al zo lang bij ENTER werken, zegt ook iets over het bedrijf zelf. En dat spreekt mij aan. Dat had ik eigenlijk al vanaf het eerste gesprek met Mark, de Operationeel Directeur. We hadden ook direct een goede klik en denken over veel dingen hetzelfde.”

“Bovendien”, zo vult ze aan, “is ENTER geen corporate bedrijf. Het komt echt voort uit het gedachtegoed van één persoon, met de visie dat mensen altijd centraal staan. De lijnen zijn kort, ik heb hier controle over mijn eigen beslissingen. Dat, plus dat er nog zoveel mogelijk is met en bij ENTER, vind ik gaaf.” Heel even is ze stil en dan: “Als recruitment niet zou bestaan, dan zou ik echt niet weten wat ik anders zou willen doen.”