26 mei 2020

Drie mannen, samen twintig jaar ENTER

Drie collega’s, samen 20 jaar dienstverband! We hadden wat te vieren afgelopen week. Hans Scheepers (rechterfoto) is al 10 jaar in dienst en Jack van Glabbeek (links) en Fred Jonkers (midden) allebei 5.

“Ik voel me thuis bij ENTER!” Eigenlijk hoeft Hans Scheepers dat niet eens te zeggen, want dat hij zich thuis voelt, blijkt wel uit het aantal jaar dat hij voor ons werkt. Maar liefst 10 al! Reden genoeg voor zijn manager Perjan Kuijten om hem thuis te verrassen met een bloemetje en een taart.

Jack van Glabbeek, Fred Jonkers en Hans Scheepers
Jack van Glabbeek, Fred Jonkers en Hans Scheepers


Efteling

“Van mijn dochter mag ik niet van werkgever veranderen, zij verheugt zich elk jaar enorm op de familiedag in de Efteling. Die gaat dit jaar natuurlijk niet door, dus nu moet ik sowieso nog een jaar langer blijven”, vertelt Hans lachend. “Nou was ik dat toch wel van plan, want na 10 jaar bij één opdrachtgever is het wel eens tijd om verder te kijken. En daar helpt Perjan me bij. Ik wil mezelf graag breder ontwikkelen. We voeren goede gesprekken over hoe ik dat kan aanpakken en hij coacht me bij mijn loopbaan.”

"Van mijn dochter mag ik niet van werkgever veranderen, zij verheugt zich elk jaar enorm op de familiedag in de Efteling."

Hans Scheepers

Perjan: “Hans is een heel betrokken collega, die zich altijd volledig inzet. ASML, al 10 jaar zijn opdrachtgever, is dan ook heel blij met hem. Hans heeft hier een aantal rollen gehad, maar altijd in dezelfde groep. Lang op één plek blijven, heeft voordelen, maar het is soms ook goed om een nieuwe uitdaging aan te gaan. Hans en ik hebben daarom samen zijn leerdoelen benoemd en met dat in ons achterhoofd bekijken we wat het beste voor hem is in de toekomst.”

Dakterras

Het is 5 jaar geleden dat Fred Jonkers zijn contract bij ons tekende; een moment om even samen met zijn manager Bas Dekkers bij stil te staan op het dakterras van ENTER.

Fred: “Bas benaderde mij 5 jaar geleden voor een functie bij TNO. Daar werk ik nog steeds, maar intussen wel op een andere functie en locatie. En nog steeds via ENTER. Dat bevalt me prima. Bij TNO werk ik in een fijn team waar het heel goed klikt en ik doe daar werk waar mijn passie ligt: ik kalibreer en onderhoud testapparatuur. Ondertussen kan ik altijd bij Bas terecht. Hij beantwoordt mijn vragen, ondersteunt me en verzorgt de pitch richting de opdrachtgever op het moment dat ik bijvoorbeeld van positie verander. Ik kan echt van hem op aan.”

Bas: “Jij hebt zelf ook veel tijd en moeite besteed aan het laten zien wat je waard bent bij je opdrachtgever. Samen zijn we voor een doel gegaan en dat is gelukt.”

Jack, die niet alleen 5 jaar in dienst is, maar ook net verhuisd, stuurden we bloemen: “Bedankt voor de mooie blos bloemen die we afgelopen week van ENTER bezorgd kregen op ons nieuwe adres! Niet alleen vanwege de verhuizing, maar ook omdat ik alweer 5 jaar met veel plezier via ENTER voor TNO-Holst werk. Ik hoop dat er nog minstens 5 jaar komen!”