08 november 2022

Eelco Toma 16,5 jaar bij ENTER: ‘De tijd vliegt!’

‘Is het al 16,5 jaar? De tijd vliegt voorbij!’ Eelco Toma is er zelf verbaasd over, maar onlangs was hij maar liefst 16,5 jaar in dienst bij ENTER. “Toen ik begon, bestond het bedrijf nog maar uit een aantal personen. Nu zijn dat er veel meer. Maar de persoonlijke aanpak, die is nooit veranderd.”

Momenteel werkt Eelco bij een groot bedrijf binnen Brainport aan verschillende projecten. Een van die projecten betreft de waferhandler, dat is een onderdeel van een groter systeem dat wafers produceert voor de semiconductorindustrie. De module werkt perfect door de hightech geproduceerde componenten en de bijbehorende software. En die software, dat is Eelco zijn werk. Werk dat hem heel goed bevalt. “En daarnaast vind ik de werksfeer hier een groot pluspunt. Mensen werken veel en goed samen en ik zit echt in een heel leuk team. Een keer in de maand is er een gezamenlijke borrel, daar zie je dan ook de andere teams.” De lijnen zijn sowieso kort binnen het bedrijf waar hij nu zit. “Dat is fijn, want je kunt gelijk sparren met je projectleider en hoeft geen eeuwigheid te wachten.”

Eelco waferstepper
Eelco op zijn werkInteressant project
En vergelijkingsmateriaal heeft Eelco genoeg, want in de 16,5 jaar ENTER deed hij ervaring op bij meerdere high tech bedrijven, variërend in grootte. “Dat is een van de voordelen van detachering”, vertelt hij. “Ook al had ik eigenlijk totaal geen interesse in detachering toen de oprichter van ENTER, Roland Poesen, me benaderde.” Eelco kende ENTER echter al wel van naam en besloot toch het gesprek met Roland aan te gaan. “En die overtuigde me toch, met het aanbod van een heel interessant project op mijn vakgebied. Ook al was dat project wel een eind rijden. Daarnaast sprak de kleinschaligheid van ENTER mij erg aan. Dat is nu wel veranderd, maar de aanpak is hetzelfde gebleven.”

Eelco Toma
Eelco Toma viert 16,5 jaar bij ENTERSpijt kreeg hij er niet van, maar de lange afstand tussen wonen en werken, begon hem op een gegeven moment wel op te breken. Hij besprak dat met Roland en al snel kwam er een oplossing in de vorm van een nieuw project bij zijn oude werkgever. “Die openheid om te bespreken wat je wel en niet wil en wat je wel en niet zoekt in een project is er nog steeds. Dat is altijd zo geweest met Roland, maar ook met Perjan, die nu mijn manager is, heb ik dezelfde band. ENTER is enorm gegroeid de afgelopen jaren, maar de persoonlijke aanpak is nooit veranderd. Dat zit ‘m niet alleen in de gesprekken die je met elkaar voert, maar ook de moeite die er wordt gedaan op andere vlakken, zoals de sociale bijeenkomsten met collega’s die aan andere projecten werken en de ruimte die je krijgt om jezelf zowel professioneel als persoonlijk te ontwikkelen.”