14 december 2021

Erika Badillo over fietsen zonder handschoenen en jezelf presenteren

Erika Badillo (33) maakte een aantal maanden geleden de oversteek van Mexico naar Nederland. Sinds 1 september werkt ze via ENTER voor Thermo Fisher Scientific. “Ik speelde al langer met het idee om in het buitenland te gaan wonen en werken, maar aan Nederland had ik nog nooit gedacht. Tot ik werd benaderd door ENTER met een mooie kans. ‘Waarom ook niet?’ dacht ik.”

Van die keuze heeft ze bijna vier maanden later absoluut geen spijt. Ze vindt haar werk als DevOps Engineer hartstikke leuk en ook haar collega’s mag ze graag. “Sommige van hen kan ik zelfs al vrienden noemen”, vertelt ze. Aan Nederland is ze ook snel gewend. “Natuurlijk vind ik het weer in Mexico lekkerder, maar ik heb er hier ook geen problemen mee. Alleen dat ik mensen nu nog zie fietsen zonder handschoenen, verbaast me wel”, zegt ze lachend.

Erika Badillo
Erika BadilloAvontuur
Erika en haar vriend, die ook naar Nederland verhuisde, wonen samen in het centrum van Eindhoven. “In Mexico woonden we ook samen en dit avontuur zouden we samen aangaan. Het was de bedoeling dat hij met mij mee zou gaan en dan in Nederland een baan zou zoeken. Maar het bedrijf waar hij voor werkte in Mexico wilde hem eigenlijk niet laten gaan. Nu zit de hoofdvestiging van dat bedrijf óók in de buurt van Eindhoven, dus toen hebben ze voor hem daar een plek gezocht en zo kwamen we hier allebei met een baan.”

Het was wel veel regelwerk, maar gelukkig is nu bijna alles in orde. “Op mijn rijbewijs na, maar daar zijn de laatste horden ook bijna voor genomen. Ik moet zeggen: ik ben heel erg goed geholpen vanuit ENTER. Door mijn manager Koen, maar ook door Sabina die binnen ENTER verantwoordelijk is voor HR.”

"Ik ben heel erg goed geholpen vanuit ENTER"

Erika BadilloNuttig
Op aanraden van Koen volgde Erika afgelopen tijd ook een cursus die ENTER haar aanbood: Professional branding. Erika: “We volgde die training met een kleine groep en daardoor konden we veel behandelen. Ik wist vooraf niet zo goed wat ik ervan moest verwachten, maar het was echt heel nuttig en leuk. Je leert hoe je jezelf goed kunt presenteren en ook om helder te vertellen wat jij te bieden hebt als persoon en collega. Omdat ik hiervoor heel lang voor hetzelfde bedrijf heb gewerkt, heb ik daar niet zoveel ervaring mee. Ik kan deze training echt heel erg aanraden.”