23 november 2021

FMEA training: inzicht in risico’s die anders onder de radar blijven

FMEA staat voor Failure Modes and Effects Analysis. “Daarmee breng je structuur aan binnen een risicoanalyse”, vertelt Jasper Hoek, Junior Mechanical Engineer en deelnemer aan de training. Een leerzame training, zo vindt hij.

“Bij mijn opdrachtgever had ik al een keer een training FMEA gehad, maar deze was heel theoretisch. Bij ENTER kregen we ook een workshop, waar we in groepen een probleem oplosten. Dat gaf meer inzicht in de risicoanalyse zelf en ook in de variaties ervan.” Hij raadt de training dan ook zeker aan. “Je krijgt hierdoor inzichten in de risico’s die anders onder de radar zouden blijven. Ik vind de training dan ook echt de moeite waard, ongeacht de branche waarin je werkt.”

Dat deze training plaats had in een periode waarin de cursisten live bij elkaar kwamen in plaats van online was voor Jasper een pré. Vanwege de workshop waarin de cursisten met elkaar aan de slag gingen, maar ook omdat het prettig is om collega’s van ENTER te ontmoeten die bij andere opdrachtgevers aan de slag zijn.