16 februari 2023

Gabor Fähmel nieuwe Business Unit Manager Software Technology Delft

“Patrick van Noort benaderde me. Of ik een keer kwam praten.” Zo begint het ENTER-verhaal van Gabor Fähmel, onze nieuwe Business Unit Manager Software Technology in Delft, enkele maanden geleden. “De timing was goed”, vertelt Gabor. “In mijn vorige baan was IT een klein onderdeel, bij ENTER draait alles om Software en Technology. En daar gaat mijn hart zeker sneller van kloppen, om het in ENTER-termen te zeggen.”

Waarom dat zo is? “IT is bij bedrijven op veel verschillende niveaus te vinden en er zitten veel verschillende facetten aan. Bijvoorbeeld op het gebied van dienstverlening of, zoals bij ENTER, aan de ontwikkelkant. Daardoor is het altijd nieuw en dat houdt het interessant”, legt Gabor uit.

Ook nieuw bij ENTER is het team waarin hij terecht komt. “Patrick heeft natuurlijk meer dan tien jaar ervaring bij ENTER en ook mijn directe collega Ian werkt er al lang. Maar mijn teamleden Tessa en Saïda zijn nog relatief nieuw. Dat geeft heel veel kansen om zowel goed gebruik te maken van de aanwezige kunde en kennis, maar ook om nog heel veel te vormen. We kunnen nog alle kanten op en daar invloed op hebben en dat is hartstikke leuk!”

Gecharmeerd
“ENTER past op alle gebieden bij me”, vertelt Gabor verder. “Ik ben een Rotterdammer en bij mij is het: ‘Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg’. Die houding vind ik hier ook terug, in de zin dat iedereen open is. Dat merkte ik ook aan alle gesprekken, in zowel Delft als Eindhoven, en dat charmeert mij.”

Daarnaast heeft Gabor altijd een passie gehad voor het bij elkaar brengen van mensen en middelen. “Al vanuit mijn opleiding op de Hogere Hotelschool waar ik Personeel & Arbeid als afstudeerrichting koos. De echt HR-kant daarvan trok me niet, maar mensen matchen aan projecten en andersom was wel helemaal wat ik tof vond en dus ben gaan doen. Bij ENTER kan ik dit in mijn nieuwe rol doorzetten voor onze gedetacheerde collega’s, terwijl ik tegelijkertijd mijn team kan begeleiden bij verdere stappen op hun carrièrepad.”

Gabor Fähmel