08 januari 2020

Goed recept voor teambuilding

Goed functionerende teams bestaan uit mensen die elkaar aanvullen én tegenwicht bieden. Een inkijkje in elkaars voorkeursstijl van communiceren, kan daarbij helpen. Daarom volgden we bij ENTER met onze ‘kantoor’teams uit zowel Delft als Eindhoven een interactieve training om inzicht in elkaar te krijgen en om feedback te leren geven en ontvangen.

Belangrijk daarbij waren de onderdelen met een spelelement. Want probeer maar eens een bamboestok op de grond te leggen met vier personen als die stok alleen maar op ieders rechte uitgestoken wijsvingers mag liggen en alle vingers de stok moeten blijven aanraken. En hoe kom je tot een zo hoog mogelijk kaartenhuis met een gemixt team van denkers en doeners? En wie pakt de coachende rol bij een spel dat om snelheid gaat?

"Samen een doel bereiken, over en van elkaar leren én samen lachen; een uitstekend recept voor teambuilding."

Behalve interessante inzichten, leverde de workshop ook veel hilariteit op. Samen een doel bereiken, over en van elkaar leren én samen lachen; een uitstekend recept voor teambuilding.

Teambuilding
Teambuilding


(De naambordjes die je op de foto’s op onze kleding ziet, waren overigens op verzoek van degene die de training gaf… Van elkaar weten we natuurlijk wel hoe we heten.)