01 mei 2020

Hans Spijkerbosch viert eerste lustrum 7,5 jaar nadat hij in dienst kwam

Mensen komen en gaan. En komen dan soms weer terug. Dat geldt in ieder geval voor Hans Spijkerbosch. En zo kan het dat hij zijn eerste lustrum bij ENTER viert, maar toch al langer voor ons werkt. “Ik was vanuit ENTER overgestapt naar een ander bedrijf, maar dat beviel me niet. Dus dacht ik: ‘Laat ik mijn oude manager daar weer eens een mail sturen'. Het was mijn kortste sollicitatieprocedure ooit!” lacht Hans.

De eerste keer dat hij bij ENTER terecht kwam, ging het trouwens ook al snel. “Ik hoorde van ENTER via collega’s en die waren super positief, dus ook toen dacht ik: ‘Laat ik maar eens een mailtje sturen’. Puur door mond-op-mondreclame dus. Wat ik echt een groot voordeel vind, is het goede netwerk dat ENTER heeft. Er zijn verschillende opties bij interessante opdrachtgevers. Je kunt heel weloverwogen je keuze maken.”

"Het was mijn kortste sollicitatieprocedure ooit!”

Hans Spijkerbosch

Zwarte kant

Daar was hij aan toe na een carrière in de cybersecurity. Hans: “Dan zie je best een zwarte kant van het internet en ik wilde graag weer met iets positiefs bezig zijn.” Nu is hij ‘meewerkend voorman’ in een rol als Softwareontwikkelaar bij chipmachinefabrikant ASML. “Ik wil graag dingen maken, maar wel met een goed team.”

Hans Spijkerbosch
Hans Spijkerbosch


De teamspirit bewaken terwijl er bijna alleen maar vanuit huis wordt gewerkt, doet hij door veel dagelijks contact te hebben met de mensen in zijn team. “Persoonlijk contact is gewoon heel erg belangrijk. Maar ik ben wel trots als ik zie hoe snel iedereen het op afstand werken heeft opgepakt. En je kunt toch meters maken, omdat het vanuit huis soms zelfs iets efficiënter is.”

Beste uit twee werelden

Hans ziet dan ook goede dingen aan de Coronacrisis. “Ik hoop en denk dat hierdoor een betere balans ontstaat tussen thuis- en op kantoor werken. Het heeft allebei voordelen, als we hierna voor een combinatie van beide kunnen kiezen; dan hebben we eigenlijk het beste uit twee werelden.”

Het enige dat lastig is op afstand, is samen eten om zijn lustrum te vieren. Maar gelukkig bezorgt de bakker ook aan huis.