23 augustus 2022

Arsha Shiri: "Hier kan ik het gewoon tegen mijn baas zeggen als ik het ergens niet mee eens ben"

Arsha Shiri werkt intussen bijna anderhalf jaar bij ENTER. Een stap die hij zette, omdat hij dacht bij ENTER interessante projecten te kunnen doen waar hij veel van zou kunnen leren. “En dat kwam uit”, vertelt hij. Eerst werkte hij een half jaar aan een wearable die babies en zwangere vrouwen monitort, nu werkt hij voor een innovatief bedrijf waar oplossingen voor het (grote) boerenbedrijf worden ontwikkeld.

Arsha: “Mijn eerste opdracht was bij een bedrijf dat een start up verder hielp en dat was heel gaaf, want dan bouw je echt iets van de grond af op. Ik werd laatst nog gemaild door een oud-collega die me vertelde dat het product waar we aan hebben gewerkt er nu ook echt is. Dat zijn momentjes van trots.”

Veel studeren
Bij zijn huidige project werkt hij, net als bij het vorige, als software engineer. “Ik heb Civil Engineering gestudeerd en kwam toen naar Nederland om een Master te halen aan de TU Delft in Structural Engineering. En toen kwam ik erachter dat ik heel graag software wil ontwikkelen. Toen ben ik als engineer begonnen bij een bedrijf waar ik ook een beetje software kon doen en door heel veel te studeren en te leren én mijn kans te pakken bij ENTER, ben ik nu geworden wat ik wilde.”

Arsha
Arsha ShiriEn dus ontwerpt hij nu software en verhelpt hij bugs. “We gaan ook echt naar de boerderijen die onze software gebruiken om het ter plekke te installeren. Dan zie je ook echt wat je eindklant nodig heeft. Het is één ding om achter een computer te zitten en dingen te bedenken, maar het is totaal anders als je daar bent en ziet wat de klanten nodig hebben.”

Enthousiast
Arsha is onderdeel van het team dat de software voor een voederrobot voor koeien onderhoudt. “Die robot neemt echt eten mee naar de koeien. Koeien hebben verschillende behoeften, qua hoeveelheid voer of wat betreft recept. De boer heeft daarvoor een webinterface en kan op die manier voor elk deel van de stal precies instellen wat de koeien in dat deel nodig hebben.” Arsha vertelt er enthousiast over. “Het is gewoon gaaf om te zien dat iets wat je hebt gemaakt ook echt werkt zoals het moet. En als we dan een nieuwe feature doorvoeren en we gaan naar de boerderij en de boer is blij, dan ben ik het ook!”

Al is zijn werk niet alles waar hij voor leeft. “Ik houd van wandelen, gamen, boeken lezen. En nog steeds wil ik veel dingen leren, dat is echt mijn passie. Maar dat kan hier ook, hier is ruimte voor een leven naast je werk.” Zelf komt Arsha uit Iran, al heeft hij intussen de Nederlandse nationaliteit. “Ik kwam hier 7 jaar geleden voor mijn studie, maar ik ga niet meer weg. Ik ben heel blij met de Nederlandse werkcultuur. Niet alleen omdat mensen hier ook geven om hun leven naast het werk en ze hun werk daarom heel efficiënt inrichten, maar ook vanwege de platte werkcultuur. Mijn baas zit twee bureaus verder en ik kan het gewoon zeggen als ik het ergens niet mee eens ben en dan hebben we een constructief gesprek. Dat brengt niet alleen jezelf verder, maar ook je werk.”