19 maart 2020

Jeroen van der Holst 5 jaar in dienst bij ENTER

Jeroen van der Holst werkt intussen 5 jaar voor ENTER bij zijn opdrachtgever. We vroegen hem waarom hij ooit bij ENTER is gestart en natuurlijk waarom hem dat nog steeds zo goed gevalt.

“Na mijn afstuderen ben ik post-doctoraal onderzoek gaan doen in het buitenland. In de academische wereld werken, betekent dat je elk jaar naar een andere universiteit gaat. Dat is heel interessant. Het levert een hoop leuke ervaringen op en ook persoonlijke groei. Toch kwam ik erachter dat het niet goed bij me past. Bij post-doctoraal onderzoek komt ook een grote dosis geluk kijken. Je moet eigenlijk meteen een goede basis hebben. Dat vond ik minder fijn. Ook had ik al langere tijd een relatie en ik wilde graag ergens een vaste basis. Maar dan wel met een baan waarbij de wetenschappelijke kant heel belangrijk zou zijn.”

Jeroen van der Holst
Jeroen van der Holst


Geen nummer

“Ik was al met een bedrijf in gesprek toen ik de advertentie van Patrick van Noort van ENTER tegenkwam. Hij was op zoek naar een Scientific Software Developer; dat sloot helemaal aan bij wat ik zocht: wetenschappelijk onderbouwde software ontwikkelen. Maar die andere partij was er ook nog en die hadden me intussen een aanbod gedaan… Maar op de een of andere manier voelde ik me daar niet helemaal goed bij, anders was ik niet alsnog verder gaan kijken. Bij Patrick was die klik er meteen wél. Hij heeft een heel persoonlijke benadering, iets dat heel belangrijk is om mensen zich niet als een nummer te laten voelen, maar als iemand die ertoe doet.”

Waardevolle trainingen

“Patrick runt het kantoor in Delft, maar nodigde me toentertijd uit op het kantoor in Eindhoven. Ook daar voelde ik me direct op mijn gemak. Het is een leuke groep mensen. Niet alleen de mensen op kantoor trouwens, maar ook mijn andere collega’s die bij verschillende opdrachtgevers werken. Die zie ik ook echt als collega’s. Ik zie en spreek ze graag. Het is fijn om met ze bij te praten en ervaringen uit te wisselen. Vanwege Corona kan het nu even niet, maar normaal gesproken zorgt ENTER dat daar voldoende mogelijkheden voor zijn, zoals een nieuwjaarsborrel of een bordspelletjesavond. En het jaarlijkse bezoek met iedereen aan de Efteling, daar kijk ik ook altijd naar uit. Ook zorgt ENTER er altijd voor dat we samen trainingen kunnen volgen. Ik neem daar graag aan deel, omdat ze me echt helpen. Bijvoorbeeld bij het ontwikkelen van mijn ‘soft skils’; die geven me inzicht in andere mensen en ook in mijn collega’s, dat vind ik echt heel waardevol.”

"Dat er regelmatig aandacht voor je is, dat voelt gewoon heel goed."

Jeroen van der Holst

Persoonlijke aandacht

“Ik praat ook nog elke maand met Patrick. Hij besteedt veel persoonlijke aandacht aan zijn mensen. Gaat alles nog goed? Waar loop je tegenaan? Moeten er dingen anders? Heb je nog altijd voldoende uitdaging in je werk? Dat soort vragen komen in die gesprekken aan bod. Het is natuurlijk gelukkig lang niet altijd nódig om uitgebreid met elkaar te praten, want behalve dat ik al vijf jaar goed zit bij ENTER zit ik ook heel erg op mijn plek bij mijn opdrachtgever. Maar dat er regelmatig aandacht voor je is, dat voelt gewoon heel goed. En mocht er een keer iets zijn, dan hoef je ook echt niet op je maandelijkse gesprek te wachten. Iedereen kan eigenlijk altijd bij zijn manager van ENTER terecht. Zeker nu, in een situatie die we nog nooit hebben meegemaakt, is dat heel erg prettig.”