15 februari 2022

Sollicitatieworkshop Daan Breider en Patrick van Noort

Vanuit ENTER geven we tijdens de Delfste Bedrijvendagen intussen alweer meer dan 5 jaar sollicitatietrainingen aan studenten van de TU Delft. Zo ook dit jaar. Gelukkig mocht dat weer live en dus togen Patrick van Noort en Daan Breider naar de universiteit voor hun cursus ‘Succesvol solliciteren kun je leren’.

Verdeeld over 2 sessies, namen Patrick en Daan in totaal zo’n 80 studenten mee in de voor hen nog onbekende wereld van het solliciteren. Daan: “Het was een interactieve sessie, waarin we onderwerpen aankaartten als een zelf-assesment, een goede motivatiebrief en dito CV en een gedegen voorbereiding op het sollicitatiegesprek. Maar ook: hoe pak je dat nu eigenlijk aan? Die zoektocht naar een baan.”

Patrick van Noort
Patrick van Noort voor een groep studentenHet leverde een ochtend en een middag vol inpsiratie op. Niet alleen voor de studenten, maar ook voor Daan en Patrick. “We krijgen er zelf ook altijd heel veel energie van”, vertelt Patrick. “En het leuke is: we zien veel studenten later in de week vaak even terug bij onze stand op de beurs van de Delftse Bedrijvendagen. Die is dit jaar nog wel online, maar ook daar maken we gewoon weer wat van!”