11 november 2021

Koeien knuffelen als test engineer

“Ik vind het echt heerlijk!” Het enthousiasme over zijn baan spuit bij Coen Huijbrechts uit zijn poriën. Sinds september 2021 werkt hij via ENTER bij Lely, een internationaal familiebedrijf dat innovatieve oplossingen ontwikkelt voor veehouderij.

“Dat houdt in dat ik testen bedenk en uitvoer om te kijken of bepaalde onderdelen of configuraties wel werken zoals ze horen te werken en om te zien of ze bijvoorbeeld tegen bepaalde weersomstandigheden kunnen.”

Huisdieren
Een paar dagen per week verruilt Coen het kantoor van Lely voor een werkplek bij ‘de boer’ om live testen uit te voeren. En dat vindt hij geweldig. “Buiten rondlopen, koeien aaien, spelen met de aanwezige huisdieren… Het zijn lange dagen van vaak 11 uur achter elkaar, maar het is echt fantastisch.”

Coen bij de KoeienHij had nooit verwacht dit werk te doen, maar zijn manager Daan Breider wist hem meteen enthousiast te maken. “Ik kwam via LinkedIn in contact met Daan toen ik reageerde op een vacature bij ENTER en hij dacht dat deze baan bij Lely goed bij me zou passen. Nadat hij me had uitgelegd wat het inhield, leek mij dat ook. En nu ga ik dus elke dag blij naar m’n werk.”

Cursussen
Coen vervolgt: “Daan wist niet alleen de juiste match voor me te maken, maar hij stimuleert me ook om cursussen te doen die ENTER aanbiedt. Zo heb ik onlangs de training Personal Effectiviness gevolgd, waar ik heb geleerd om lichaamstaal effectief te gebruiken. Dat was heel boeiend.”

En bovendien ook gezellig, vindt Coen. “Bij de trainingen kom je ook andere mensen tegen die via ENTER werken. Het is leuk met hen ervaringen uit te wisselen.”