13 juni 2023

Koen en Siobhan emigreerden samen naar Nederland

ENTER is sinds een tijdje een test engineer en software engineer rijker. Koen Arroo en Siobhan Boyle verruilde Engeland voor Nederland in hun zoektocht naar een nieuwe uitdaging. Nu is Nederland niet onbekend voor Koen. “Ik ben geboren in Nijmegen, maar ik verhuisde naar Engeland toen ik 3 maanden oud was.” Nu werken beide engineers binnen de Brainport regio bij een leverancier van halfgeleiders. Koen binnen Software Facilities en Siobhan binnen Motion Control. Siobhan en Koen zijn een stel en gingen dit nieuwe avontuur dan ook samen aan.

“Ik vind het heel leuk om in software te kunnen werken en de kans te krijgen om te coderen. Dat klinkt misschien een beetje gek, maar ik had nooit gedacht dat ik in deze branche zou kunnen werken. Het is allemaal nog een beetje nieuw voor mij.”, vertelt Siobhan. In Engeland studeerde ze Food Science & Business, iets wat je niet vaak hoort in de wereld van high tech. “Bij mijn opdrachtgever hadden we een soort kennismaking waarbij we de opleidingen van andere mensen moesten raden en dat was voor de mensen die aan mij gekoppeld waren een hele uitdaging”, voegt ze toe.

De verhuizing naar Nederland was niet iets dat onverwacht op hun pad kwam. Siobhan tegen Koen: “Jij wilde al een tijdje in het buitenland werken en ik was er ook in geïnteresseerd. Alleen wilde jij liever naar Duitsland. Maar ik had zoiets van ‘maar jij kunt Nederlands’, dus we kunnen ook naar Nederland”. Koen: “Ik heb hier ook familie. Dat maakte het voor mij een redelijk makkelijke overstap. Voor mij was het meer om iets nieuws te proberen.”

De volgende stap
Bekend met ENTER waren ze nog niet, maar dat weerhield ze er niet van om te solliciteren toen ze een vacature zagen. Siobhan kreeg als eerst een antwoord en mocht op gesprek komen. “Tijdens mijn gesprek vroeg de recruiter, Dieka, me of ik nog iemand kende in de industrie en ik zei dat Koen ook had gesolliciteerd. Daarna kwam ook hij bij Dieka op gesprek.”

Intussen is Koen ongeveer 2 maanden bezig met zijn project en Siobhan 4 maanden. Ze zijn beide heel enthousiast over hun projecten en de teams waarin ze werken zijn. Siobhan vertelt: “Ik vind het leuk om nauwer samen te werken met verschillende teams. Als tester werk ik specifiek binnen de ontwikkelteams. Ik zou dus op een andere afdeling kunnen werken, maar ik werk liever binnen de teams. Het is leuk om samen te werken met ontwikkelaars om dingen te maken waar we allemaal trots op kunnen zijn.”

Koen en Siobhan
Koen en Siobhan tijdens de ENTER pubquiz in het Philips StadionOok Koen werkt graag in teamverband. Koen: “Het is ook heel leuk als je in een team werkt, want het werk van de een kan heel anders zijn dan dat van jou en dan hoor je allemaal nieuwe en interessante concepten. Wat ook een prima gespreksonderwerp is vaak. Op deze manier leer je meer over zoveel verschillende dingen.”

Vriendelijkheid
Iedereen die wel eens is verhuisd, weet dat het niet altijd even makkelijk is. Laat staan het verhuizen naar een ander land. ENTER helpt daar dan ook zoveel mogelijk bij. Zo ook bij Koen en Siobhan. “Het zoeken naar een huis was heel gemakkelijk voor ons. Erica, Talent Manager bij ENTER, ging naar een paar open huizen die Felix, Relocation Officer bij ENTER, had voorgesteld en deelde haar ideeën met ons en vroeg of we geïnteresseerd waren. De eerste woning kregen we niet, maar de tweede wel. Dus een heel soepel proces”, vertelt Koen. Siobhan voegt toe: “Ik zou ENTER aan mensen aanraden alleen al voor de hulp met je huisvestingssituatie.”

Siobhan vertelt verder: “Wat ik het meest waardeer aan ENTER is de soepelheid van alles. Erica en Dieka zijn heel aardig en we hebben Thomas ontmoet en hij is ook heel aardig. Hij werkt op Finance. Eigenlijk kennen we iedereen wel op kantoor en iedereen is heel sociaal en behulpzaam. Ik nam dat voor lief, dacht dat dat normaal was. Maar toen ik met andere mensen uit mijn team bij de opdrachtgever sprak die ook gedetacheerd zijn, maar niet via ENTER, waren hun ervaringen veel minder goed. Eén iemand had keer op keer allerlei problemen en wij hadden helemaal geen problemen. We kunnen gewoon ons werk doen, omdat we niet onder druk staan. De houding en sfeer op het kantoor van ENTER hebben ons echt geholpen om te settelen. We komen er dan ook graag om een dag te werken of om op vrijdagmiddag even mee een drankje te drinken.”