12 mei 2020

Koen Schilders is Business Development Manager Embedded bij ENTER

Al acht van de afgelopen negen jaar werkt hij bij ENTER: Koen Schilders. In die negen jaar is hij dus een jaar weg geweest, maar juist in dat jaar ontdekte hij hoe graag hij bij ENTER werkt. Koen werkt momenteel als Business Development Manager voor Embedded, de Business Unit binnen ENTER waar software en technologie centraal staan.

Koen: “Het domein waarin wij werken, vind ik uitdagend en interessant. Daarbij komt dat de omvang van ENTER precies goed is: groot genoeg om overal aan tafel te zitten, maar klein genoeg om flexibel en persoonlijk te werken, met veel vrijheid en autonomie. En dat maakt voor mij echt het verschil. Daar komt nog bij dat het niveau van onze mensen heel hoog is.”

"Het gaat om mensen die oprecht nieuwsgierig zijn en willen weten hoe dingen beter kunnen"

Koen Schilders / Business Development Manager

En om wat voor mensen gaat het dan? “Het liefst mensen met een achtergrond in R&D, die software ontwikkeling echt als een vak zien en er passie voor hebben”, zegt Koen. “We plaatsen onze mensen meestal ook op een R&D afdeling bij hightech bedrijven. Grote namen, maar ook wel kleinere organisaties. Dat maakt het voor onze medewerkers ook interessant; ze kunnen kiezen uit een variëteit aan opdrachten.”

Interactie

Koen vervolgt: “Wij hebben een groot netwerk én we snappen wat onze klanten en ook onze medewerkers zoeken. Daarbij coachen we onze mensen heel persoonlijk bij hun loopbaan. Daar krijg ik zelf ook energie van. Want daarbij draait het ook om interactie.” En juist die interactie en dat contact, is voor Koen heel belangrijk. “Mijn officiële titel hier is ‘Business Development Manager’, maar we werken met 360 graden rollen en dat betekent dat mijn eigen werk heel breed is. Ik ben zowel voor onze klanten als voor de mensen in het team het aanspreekpunt, maar ik krijg ook de kans om nieuwe business te ontwikkelen.”

Koen Schilders
Koen Schilders


Op dit moment is Koen op zoek naar uitbreiding van zijn team. “We hebben best een aantal vacatures open staan, heel diverse ook, met name voor mediors en seniors. Idealiter hebben kandidaten een Master in Computer Science/Informatica of eventueel in Computer Engineering/Embedded Systems. Maar we spreken ook graag mensen met een achtergrond in Bio Informatica of Biomedische Technologie, als zij ervaring hebben binnen het softwaredomein. Hun achterliggende kennis kan van grote toegevoegde waarde zijn.”

"Wij hebben een groot netwerk én we snappen wat onze klanten en ook onze medewerkers zoeken. Daarbij coachen we onze mensen heel persoonlijk bij hun loopbaan."

Koen Schilders / Business Development Manager

Nieuwsgierigheid

Het meest belangrijke blijft hierbij echter wel, zo geeft Koen aan, dat mensen een passie hebben voor technologie en het maken van software. “Mensen met interesse in het vak en die willen weten hoe dingen werken en hoe ze beter kunnen. Mensen met een oprechte nieuwsgierigheid.”

Pas jij nu zelf in deze omschrijving en ben je nieuwsgierig naar ENTER en naar Koen? Neem dan contact met hem op. Koen is bereikbaar via e-mail: Koen.Schilders@enter-group.nl en telefoon: 06-11 39 58 64.