25 maart 2021

Michiel Zweistra kijkt terug op 10 jaar bij ENTER

Shutterstock 1397346479 klein formaat

Michiel houdt van metal, zowel om naar te luisteren als om zelf te spelen, en hij lijdt aan GAS: het Guitar Acquisition Syndrome. Voor zijn tienjarig jubileum bij ENTER verraste Accountmanager Perjan hem met een fles single malt whisky; een andere liefhebberij van Michiel. In de tijd dat Michiel bij ENTER werkt, had hij verschillende managers. Eerst Mark, toen Koen en nu is de beurt aan Perjan. Perjan: “Michiel krijgt veel voor elkaar en hij is erg professioneel. Hij gaat ook zijn eigen gang en dat werkt voor hem het best.”

In het gesprek met Perjan vertelt Michiel hoe hij tien jaar geleden bij ENTER terecht kwam. “Ik kende Mark van een bedrijf waar ik eerder werkte en hij benaderde mij, omdat hij mensen voor ASML zocht. ENTER is niet het enige bedrijf waar ik in die tijd contact mee had, maar voor mij bleek ENTER toch de beste partij. Ik heb toen zelfs een aantal collega’s meegenomen.”

Michiel Zweistra verrast door Perjan Kuijten
Michiel Zweistra verrast door Perjan Kuijten


Switchen

De eerste jaren zat Michiel bij ASML, daarna een hele tijd bij Philips en inmiddels is hij alweer twee jaar terug bij ASML. Bij ASML deed hij verschillende opdrachten. Toch wilde hij na de eerste jaren iets nieuws en zo kwam hij bij Philips terecht. Daar kreeg hij veel vrijheid, iets wat hij ook zoekt. Michiel: “Je moet mij niet micro managen, want dat werkt niet voor mij.”

Michiel vertelt verder: “Het fijne aan ENTER is dat je opties voor verschillende soorten banen krijgt voorgelegd waar je anders niet zo snel op komt. Ook heb je het gevoel dat je makkelijker kan switchen als je iets nieuws wilt doen. Daarbij hoef je ook minder zelf te zoeken naar een nieuwe opdracht, dat scheelt.”

"Het fijne aan ENTER is dat je opties voor verschillende soorten banen krijgt voorgelegd waar je anders niet zo snel op komt."

Michiel Zweistra

Waardevolle kennis

Momenteel is Michiel (weer) aan de slag bij ASML. Hij is nu veel bezig met het updaten van processen en het verbeteren van de manier van werken en dergelijke zaken. Hij vertelt: “Je zou het process improvement kunnen noemen, maar dat is het niet helemaal. Als je er dan een begrip aan moet hangen, is DevOps het meest geschikt, denk ik. Ik ben aan het ontwikkelen van wat er nog moet komen.”

Perjan vult hierop aan: “Michiel kan een mooie bijdrage leveren aan het toekomstbestendig maken van de organisatie. Daarnaast is de kennis van Michiel zeer waardevol voor zijn collega’s in het vakgebied. We zijn nu aan het kijken of we daar als ENTER iets mee kunnen doen. Als het kon, zouden we hem het liefst willen klonen.”

Port

Michiel vertelt verder: “Ik ben geïnteresseerd in techniek en heel onderzoekend van aard. Ik wil graag weten hoe dingen werken. Daarnaast probeer ik betrokken te blijven bij mijn collega’s en kom ik graag op gezellige bijeenkomsten, zoals de barbecue.” Verder drinkt Michiel graag wat met vrienden. Naast whisky, houdt hij ook wel van een goede oude port. De oudste die hij thuis heeft staan is 50 jaar oud. “Maar die bewaar ik nog even. Dit jaar word ik 50, net als een goede vriend van mij. Dát is het juiste moment voor die fles.”