04 augustus 2022

Milkica Jovicic deed een aantal goede trucs en tips op bij de cursus 'Presenting your ideas'

Milkica Jovicic werkt via ENTER bij een onderzoeksinstituut; de perfecte plek om je eigen ideeën te pitchen. Maar hoe breng je die op een goede manier over en hoe enthousiasmeer je ook anderen? Milkica: "Ik wilde weten of er trucjes zijn die helpen om mijn eigen enthousiasme over een idee over te brengen op iemand anders en het idee een paar stappen verder te brengen richting realisatie. Daarom heb ik de kans gegrepen om de cursus 'Presenteer je ideeën' te volgen toen ENTER me die aanbood."

Tijdens twee avonden kregen Milkica en een paar van haar collega's trucs en tips over hoe ze hun ideeën het beste konden presenteren. Milkica: "Ik kreeg nuttige informatie over waar ik op moest letten, en een aantal trucs over het veranderen van de toon van mijn stem en het gebruik van mijn handen. Ik leerde dat ik, afhankelijk van het onderwerp, moet leren balanceren tussen een serieuze en een enthousiaste aanpak, omdat het eindresultaat daarvan kan afhangen."

Milkica heeft op haar werk veel mogelijkheden om te oefenen wat ze geleerd heeft. "Dat betekent bijvoorbeeld dat ik mijn presentatie van tevoren verdeel in een 'enthousiast' en een 'serieus' deel. Ik zou deze cursus altijd aan anderen aanraden, want heel vaak zijn we ons er niet van bewust dat we met een aantal trucjes ons idee kunnen realiseren. Dat is, als het idee goed is natuurlijk”, voegt ze er lachend aan toe.

Milkica
Milkica Jovicic