11 augustus 2022

Niek Philipsen: “Tijdens de training Leading by Example leer je om constructieve feedback te geven”

“Ik zou deze training ook nog wel een tweede keer volgen.” Aan het woord is Niek Philipsen, Software Engineer bij een van onze klanten. Hij volgde bij ENTER de training ‘Leading by Example’, die zicht richt op mensen die oplossingen bieden, meedenken met de klant en initatief tonen. De training helpt hen deze waarden over te dragen aan collega’s. Communicatie is daarbij heel belangrijk en om dit goed te oefenen, wordt er het tweede dagdeel met een acteur gewerkt.

Niek: “De eerste avond krijg je heel veel theorie en een uitgebreide uitleg. Dat vond ik heel prettig. De tweede avond ga je die theorie dan in praktijk brengen en oefenen met een acteur. Dat maakt dat je het makkelijker kunt onthouden. Aan de hand van een eigen voorbeeld brengen de trainer en acteur je stapsgewijs tot het punt dat je wilt bereiken.”

Zelf wilde Niek leren hoe hij op een goede manier feedback kan geven aan een collega. “Wat kan ik doen, zodat die ander zo reageert dat we een constructief gesprek kunnen hebben? Dat was mijn kernvraag. Ik heb tijdens de training geleerd dat het beste werkt als ik het bij mezelf houd en ik ben me nu bewuster van wat voor gevoel mijn gedrag bij de ander kan oproepen. Dat is echt een hele positieve ervaring. Ik kan het dan ook iedereen aanraden om deze cursus te volgen. Sterker nog: als ik ooit weer in een situatie kom waarvan ik denk dat deze cursus mij kan helpen, zou ik gewoon nog een keer op herhaling gaan.”

Niek Philipsen
Niek Philipsen