20 april 2023

Nieuwe Business Manager Software Technology: Daan Boonen

Ons Software Technology Team in Eindhoven groeit! Met als laatste aanwinst Daan Boonen (25) als Business Manager.

“Ik heb een propedeuse ICT op het HBO gehaald, omdat technologie ontwikkelen me heel erg trok. Alleen bleek tijdens die opleiding dat software engineering alsnog niets voor me was. Ik kwam erachter dat ik liever iets wilde doen met veel menselijk contact en toen ben ik Commerciële Economie gaan studeren in Eindhoven”, vertelt Daan.

Die studie rondde hij ook af, om daarna ook nog een master te halen in Informatiemanagement aan de Universiteit van Tilburg. Werken deed hij toen parttime als data-analist en CRM-marketeer, om daarna een aantal maanden door Azië te reizen. Daan: “Daarna dacht ik: het is nu goed, nu ga ik het bedrijfsleven in!”

Klik
Met zijn interesse in mensen en in de wereld van technologie, ging hij op zoek naar accountmanagersfuncties in de IT. En toen zag hij een advertentie van ENTER. “Detachering sprak me meteen aan, want dan werk je heel erg veel met mensen. Gelukkig mocht ik op gesprek komen en was de klik er van beide kanten.” Daan had op dat moment nog een aantal sollicitaties lopen, maar koos toch voor ENTER. “ENTER en de mensen met wie ik gesprekken had gevoerd waren erg bij mij blijven hangen. Ik gelukkig ook bij hun”, lacht hij.

In zijn vrije tijd dart hij graag in de lokale competitie in het dorp waar hij woont. Daar doet hij ook veel vrijwilligerswerk. “In een dorp draait alles op vrijwilligers. Daar draag ik graag aan bij.”

Daan Boonen