20 april 2021

Project Engineer Menno Goedhart zit helemaal op zijn plek

Afbeelding Festo

In 2017 rondde Menno Goedhart de opleiding Lucht- en Ruimtevaarttechniek af en vervolgens ging hij aan de slag als software engineer. Na twee jaar echter lonkte het avontuur en vertrok Menno naar Zuid-Afrika, Canada en Nieuw-Zeeland. Daar werkte hij half en reisde hij de rest van de tijd rond. Eind januari 2020 kwam hij terug en begon hij met solliciteren. Via LinkedIn kwam hij een aantal vacatures tegen en de volgende dag kreeg hij al een berichtje van een recruiter. Inmiddels is deze avontuurlijke hondenliefhebber al bijna een jaar in dienst bij ENTER.

Voor Menno was ENTER interessant vanwege de technische uitdaging en de kans om op meerdere plekken in de industrie te komen. “Maar wat voor mij echt de doorslag gaf, was de langere duur van projecten bij klanten van ENTER”, aldus Menno. En zo besloot hij om het contract te tekenen.

"Techniek en hightech vind ik mooi, maar er moet voor mij ook een menselijke component bij zitten"

Menno Goedhart / Project Engineer

Afwisseling

Menno is via ENTER werkzaam bij Festo, een Duitse multinational op het gebied van automatiserings- en sturingstechniek. Hij is daar project engineer en veel bezig met software. Menno legt uit: “Je hebt klanten die bijvoorbeeld een special willen of meteen grote aantallen van een bepaald product. De verkoper stuurt deze klanten door naar mij als engineer en ik kijk hoe hun vraag matcht met wat Festo kan. Kleinere aanpassingen kunnen we hier zelf doen en dan ga ik ook echt zelf tekenen. Eigenlijk ben ik project manager en project engineer in een.” Deze afwisseling vindt Menno erg leuk. Hij vult aan: “Techniek en high tech vind ik mooi, maar ik wil ook een menselijke component erbij hebben. Ik vind het leuk om mijn collega’s beter te leren kennen. Ook gesprekken hebben met collega’s in andere functies en dingen van elkaar leren; dat vind ik erg waardevol.”

Menno Goedhart
Menno Goedhart


Vrijwilligerswerk

Naast zijn werk voor Festo, verricht Menno vrijwilligerswerk voor een dierenasiel in Breda. Voorheen ging hij daar één keer per week naartoe. Van half negen tot half elf was hij dan bezig met het schoonmaken van de hokken, daarna ging hij met de honden spelen en ze uitlaten. “Ik ben er puur voor de hulp”, zegt Menno. Nu kan hij daar helaas minder vaak zijn. Doordat veel mensen vanwege corona thuis zitten, zijn ze eerder geneigd een hond te nemen en zitten er veel minder honden in het asiel. Menno vertelt verder: “Bovendien is er door corona een maximaal aantal vrijwilligers toegestaan. Daarom ga ik nu maar één keer per maand.” In deze tijd doet ook Menno veel vanuit huis. Hij wandelt regelmatig met de hond van zijn ouders. “Die steel ik soms een middagje”, zegt hij lachend.

"Ik wil wel hetzelfde soort werk blijven doen, maar dan een stukje technischer. Dat zou een mooie stap zijn voor over een paar jaar"

Menno Goedhart / Project Engineer

Toekomstvisie

Wat werk betreft zit Menno in een unieke situatie. Hij heeft namelijk een opdracht voor onbepaalde tijd. “Voorlopig zit ik goed op mijn plek en ben ik helemaal tevreden.” In de toekomst zou hij graag een technisch stapje omhoog doen. “Ik wil wel hetzelfde soort werk blijven doen, maar dan een stukje technischer. Dat zou een mooie stap zijn voor over een paar jaar.”