06 oktober 2022

Saïda den Heijer nieuwe Corporate Recruiter in Delft

Alles viel op z’n plek tijdens het sollicitatiegesprek bij ENTER voor Saïda den Heijer. De functie als Corporate Recruiter bij ENTER is haar op het lijf geschreven. “En in mijn gesprekken met Ian Breedveld en Patrick van Noort kon ik helemaal mezelf zijn”, vertelt ze. De keuze was dus snel gemaakt voor Saïda en 26 september ging ze aan de slag op ons kantoor in Delft.

Dat ze recruiter zou worden, lag niet meteen voor de hand. “Ik heb HBO Rechten gestudeerd, omdat ik eigenlijk advocaat wilde worden. De logische vervolgstap was om naar de universiteit te gaan. Maar omdat ik naast mijn studie al veel werkte in de juridische sector, wilde ik liever gaan werken. Dat beviel me aanvankelijk goed, maar na een tijd gaf het me geen energie meer. Je bent heel analytisch bezig én je veel bezig houdt met problemen van mensen. Terwijl ik juist energie krijg van op positieve manier met mensen bezig zijn en ervoor te zorgen dat ze zich kunnen ontwikkelen en ze te zien groeien. Dat kan wel als je als recruiter werkt, want dan ben jíj diegene die de juiste match voor ze maakt.”

Snelheid en vrijheid
Het was een vriendin van Saïda die haar wees op de baan als Financieel Adviseur bij een grote bank in Nederland. Saïda: “Een stukje juridisch en financieel, terwijl je werkt met mensen, dat paste prima bij mij. Ik heb het dan ook altijd met heel veel plezier gedaan.” Tot het tijd werd voor verbreding in wat ze deed en ze voor ze echt ging rondkijken op LinkedIn iets voorbij zag komen dat haar heel erg aansprak. “Een baan als Corporate Recruiter in de IT, een innovatieve sector en dan bij een bedrijf met weinig lagen. Dat spreekt me aan. Ik heb snelheid en vrijheid nodig. Ik ging daar een kop koffie drinken en heb er meteen 3,5 jaar gewerkt.”

In die baan coachte en trainde Saïda haar collega’s ook, iets dat haar zelf ook veel bracht. “Ik heb een coachingsopleiding gevolgd en ben DiSC gecertificeerd, wat betekent dat ik mensen kan helpen bij het krijgen van een beter inzicht in zichzelf, met als doel dat ze gedrags- en communicatiepatronen leren herkennen en doorbreken. Uiteindelijk vond ik dat zo interessant en vooral ook zo leuk om te doen, dat ik mijn eigen trainings- en coachingsbedrijf ben begonnen”, aldus Saïda.

Saïda
Saïda den HeijerEn dat liep goed, vervolgt ze. “Maar ik kwam er ook achter dat het heel erg op en neer kan gaan qua drukte. Met drie jonge kinderen thuis, merkte ik dat ik toe was aan iets meer stabiliteit. En dat was het moment dat ik op mijn LinkedIn aangaf open te staan voor een nieuwe baan. Mijn inbox ontplofte, maar toen belde Ian… Zijn open persoonlijkheid trok me eigenlijk meteen over de streep om met ENTER te gaan praten. En de rest is geschiedenis”, sluit ze lachend af.